Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Χωρίς τεστ από 7/2 οι ταξιδιώτες με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πορτογαλία: Χωρίς τεστ από 7/2 οι ταξιδιώτες με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Είσοδος των ταξιδιωτών που διαθέτουν ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού από 7/2  στην Πορτογαλία χωρίς την επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ

Στη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τους ταξιδιώτες προχωρά από αύριο, Δευτέρα 7/2 η Πορτογαλία, καθώς η είσοδος στη χώρα όσων διαθέτουν ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα γίνεται χωρίς την επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ για την covid-19.
Πρόκειται για απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης που ακολουθεί τις ευρωπαϊκές συστάσεις για τον καλύτερο συντονισμό των κανόνων που αφορούν τα ταξίδια εντός ΕΕ και την αποφυγή επιβολής περιορισμών σε όσους διαθέτουν ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Σημειώνεται ότι η Πορτογαλία ζητούσε από τις αρχές Δεκεμβρίου στους ταξιδιώτες άνω των 12 ετών να παρουσιάζουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ covid-19, ακόμη και αν ήταν εμβολιασμένοι.
Ωστόσο, παρά τη χαλάρωση, η Πορτογαλία, όπως οι περισσότερες χώρες του κόσμου, βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των κρουσμάτων covid-19 λόγω της μετάλλαξης Omicron και μάλιστα, το προηγούμενο 24ωρο ανακοίνωσε πάνω από 41.000 νέες μολύνσεις και 44 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης