Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολιβία: Εντοπίστηκαν νέα αποθέματα σε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου που θα αποφέρει έσοδα 260 εκατ. δολαρίων

Βολιβία: Εντοπίστηκαν νέα αποθέματα σε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου που θα αποφέρει έσοδα 260 εκατ. δολαρίων
Η ανακάλυψη έγινε σε κοίτασμα που εκμεταλλεύεται η ισπανική εταιρεία Repsol, το λεγόμενο Μαργαρίτα-Ουακάγια, από τα μεγαλύτερα της χώρας, στις νότιες περιφέρειες Τσουκισάκα και Ταρίχα
Ο Bολιβιανός πρόεδρος Louis Arse ανακοίνωσε χθες Σάββατο 5/2, ότι εντοπίστηκαν νέα αποθέματα σε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου, που θα εισφέρουν έσοδα 260 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στο δημόσιο αφού αρχίσει η αξιοποίησή τους.
Η ανακάλυψη έγινε σε κοίτασμα που εκμεταλλεύεται η ισπανική εταιρεία Repsol, το λεγόμενο Μαργαρίτα-Ουακάγια, από τα μεγαλύτερα της χώρας, στις νότιες περιφέρειες Τσουκισάκα και Ταρίχα.
Το φυσικό αέριο συγκαταλέγεται στα βασικά είδη που εξάγει η χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.
Η βολιβιανή δημόσια επιχείρηση πετρελαίου YPFB εκτίμησε σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ότι «η εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων θα αυξήσει τα έσοδα για το κράτος (...) κατά 260 και πλέον εκατ. δολάρια τον χρόνο».
Το 2021, οι εξαγωγές του κράτους των Άνδεων έφθασαν σε αξία τα 10,9 δισεκ. δολάρια, με άλλα λόγια κατέγραψαν αύξηση 59% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.
Από το ποσό αυτό, 2,3 δισεκ. αφορούν υδρογονάνθρακες και 5,8 δισεκ. άλλα ορυκτά, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εξωτερικού Εμπορίου της Βολιβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης