Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το σώμα του McAfee σε ψυγείο ισπανικής φυλακής 7 μήνες μετά το θάνατό του

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το σώμα του McAfee σε ψυγείο ισπανικής φυλακής 7 μήνες μετά το θάνατό του

Tο σώμα του John McAfee, δημιουργού του ομώνυμου antivirus, "κρατείται" στο ψυγείο μιας ισπανικής φυλακής, 7 μήνες μετά το θάνατό του

Σχετικά Άρθρα

Το σώμα του John McAfee, του πρωτοπόρου του λογισμικού που έφτιαξε το ομώνυμο antivirus, παραμένει ακόμη παγωμένο σε μια ισπανική φυλακή επτά μήνες μετά τον θάνατό του.
Ο McAfee συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης μετά από ένταλμα εισαγγελέα του Tennessee, καθώς κατηγορούνταν για φοροδιαφυγή ύψους άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο 75χρονος πρωτοπόρος του λογισμικού πέθανε στις 23 Ιουνίου 2021, λίγες ώρες αφότου οι δικαστικές αρχές της Ισπανίας αποφάνθηκαν υπέρ της έκδοσής τους στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τον βάρυναν.
Ωστόσο, ακόμη κι σήμερα το σώμα του εξακολουθεί να βρίσκεται στο ψυγείο του νεκροτομείου μιας φυλακής κάπου κοντά στη Βαρκελώνη, καθώς ο Ισπανός δικαστής Victor Espigares Jimenez, που προεδρεύει της έρευνας για τα αίτια θανάτου του McAfee, εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση, δήλωσαν η κόρη του, η πρώην σύζυγός του και οι δικηγόροι του στο MarketWatch.

Ασαφές σε τι οφείλεται η καθυστέρηση

Στο μεταξύ, η κόρη και η πρώην σύζυγος του John McAfee φέρεται να δίνουν τις μάχες τους για να πάρουν την επιμέλεια του σώματός του κάθε μια χωριστά.
«Από όσο γνωρίζω, δεν έχουν κάνει τίποτα στο σώμα του», είπε στο MarketWatch η Τζόι Αθανασίου, η δικηγόρος που εκπροσωπεί την κόρη του McAfee, Jen. «Παραμένει σε ένα ψυγείο μιας ισπανικής φυλακής τόσους μήνες".
Η δικηγόρος Αθανασίου πρόσθεσε ότι δεν ήταν σαφές γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση και αν το πρόβλημα είναι οι αργές διαδικασίες των ισπανικών δικαστηρίων ή η κάτι άλλο.
Η Jen McAfee, κόρη του McAfee είπε ότι θέλει να μεταφερθεί το λείψανο του πατέρα της στις ΗΠΑ για να αποτεφρωθεί, αλλά τελικά παραιτήθηκε από τη νομική της αξίωση για το σώμα του για να αποφευχθούν πρόσθετες καθυστερήσεις.
Η δικηγόρος της κόρης McAfee δήλωσε επίσης ότι περίμενε να έχει φιλικές διαπραγματεύσεις με τον Javier Villalba, δικηγόρο της πρώην συζύγου του McAfee, Janice McAfee, και ότι η διαδικασία θα κυλούσε ομαλά και γρήγορα, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με την Janice McAfee.
Εν τω μεταξύ, το ισπανικό δικαστήριο φέρεται να επέμεινε ότι η δικηγόρος Αθανασίου είτε οφείλει να εκπροσωπήσει την Jen McAfee με φυσική παρουσία στην Ισπανία, είτε να βρει έναν τοπικό δικηγόρο για να την εκπροσωπήσει, προκαλώντας κι άλλη καθυστέρηση.

Δεν ήταν αυτοκτονία, λέει η χήρα Mcafee

Αξιωματούχοι στην Ισπανία έχουν αναφέρει ως πιθανή αιτία θανάτου του McAfee την αυτοκτονία, ωστόσο η χήρα του Janice McAfee λέει ότι ο θάνατός του δεν ήταν αυτοκτονία και ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν υπεύθυνη.
«Κατηγορώ τις αρχές των ΗΠΑ για αυτήν την τραγωδία.
Εξαιτίας αυτών των πολιτικών κατηγοριών εναντίον του. Ο σύζυγός μου είναι πλέον νεκρός», είπε στους δημοσιογράφους τον περασμένο Ιούνιο.
«Τα τελευταία του λόγια προς εμένα ήταν: σε αγαπώ και θα σε πάρω τηλέφωνο το βράδυ.
Δεν θα τα είχε παρατήσει ποτέ με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έπαιρνε ποτέ τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, ποτέ».
Τα τελευταία λόγια του McAfee προς αυτήν «δεν ήταν δηλαδή λόγια κάποιου που αυτοκτονεί», είπε η πρώην σύζυγός του.
Δεν είναι σαφές πού ακριβώς κατοικεί η Janice McAfee αυτήν τη στιγμή κι αν ζει στην Ισπανία.
«Η έρευνα για τον θάνατο του Τζον σέρνεται και με κρατάει στην Ισπανία γιατί δεν θα αφήσουν το σώμα του Τζον μέχρι να κλείσει η έρευνα», έγραψε τελευταία φορά στο twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης