Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Άνοδος για 7η εβδομάδα, άνοιξε ο δρόμος προς τα 100 δολ. το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος για 7η εβδομάδα, άνοιξε ο δρόμος προς τα 100 δολ. το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό και το πετρέλαιο Brent σημείωσαν άνοδο για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

To ράλι του πετρελαίου διαθέτει τα πάντα. Το μόνο πράγμα που έλειπε ήταν μια πραγματική καιρική κρίση - που εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα στο Τέξας και οδήγησε την αγορά σταθερά πάνω από τα 90 δολ. λόγω φόβου ότι η λεκάνη σχιστόλιθου Permian, η μεγαλύτερη λεκάνη αργού στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να παγώσει ξανά όπως πέρυσι.
Το αμερικανικό αργό και το πετρέλαιο Brent σημείωσαν άνοδο για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, την ώρα που οι τράπεζες της Wall Street προέβλεπαν άνοδο στα 100 δολάρια το βαρέλι.
Βεβαίως, αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε πολύ πριν από την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, τις αυξήσεις της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ και, τώρα, την καιρική έκρηξη της Αρκτικής που έπληξε μεγάλο μέρος της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας - την τέταρτη πιο καυτή πολιτεία των ΗΠΑ εκτός του χειμώνα.
«Οι τιμές του αργού φαίνεται να έχουν εισιτήριο μονής κατεύθυνσης προς τα 100 δολ», έγραψε ο Ed Moya, αναλυτής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών OANDA.
«Το ράλι αυτής της εβδομάδας στο αργό πετρέλαιο υποστηρίχθηκε από την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να εμμείνει στη στρατηγική σταδιακής αύξησης και καθώς η παραγωγή στις ΗΠΑ μειώθηκε ξανά.
Όλα φαίνονται να γίνονται πολύ ανοδικά για το αργό WTI και η δυναμική μπορεί να μην συναντήσει μεγάλη αντίσταση μέχρι το επίπεδο των 95 δολαρίων».

Άνοδος πάνω από 20% από τις αρχές του 2022

Το WTI που διαπραγματεύεται στη Νέα Υόρκη, σημείωσε άνοδο 2,23 δολ. ή 2,5%, στα 93,35 δολ. το βαρέλι, μετά από υψηλό συνεδρίασης στα 93,69 δολάρια.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης αναφοράς του αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 7%, ενώ το σωρευτικό κέρδος για τις επτά συνεχόμενες εβδομάδες ήταν 30%.
Μόνο φέτος, το WTI έχει αυξηθεί περίπου 23%.
Το Brent που διαπραγματεύεται στο Λονδίνο, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο, σημείωσε άνοδο 2,24 δολ., 2,5%, στα 93,35 δολ., μετά από νέα κορύφωση οκτώ ετών στα 93,69 δολάρια.
Σε εβδομαδιαία βάση, το Brent σημείωσε άνοδο περίπου 4%, ενώ η σωρευτική άνοδός του για επτά εβδομάδες ήταν 27%.
Από τις αρχές του 2022, το Brent έχει κερδίζει 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης