Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση 7 δισ. δολ. για επενδύσεις στις ΗΠΑ ο επενδυτικός κολοσσός Macquarie

tags :
Σε αναζήτηση 7 δισ. δολ. για επενδύσεις στις ΗΠΑ ο επενδυτικός κολοσσός Macquarie
Η Macquarie είναι ο αγοραστής του ΔΕΔΔΗΕ

Ο αυστραλιανός επενδυτικός κολοσσός Macquarie Group Ltd., που έγινε γνωστός στην Ελλάδα πριν λίγους μήνες όταν εξαγόρασε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, σχεδιάζει να αντλήσει τουλάχιστον 7 δισ. δολάρια για τη δημιουργία ενός νέου fund που θα επενδύει σε υποδομές στην Αμερική, ανέφεραν με άτομα με γνώση του θέματος στο Bloomberg.
Η αυστραλιανή εταιρεία θα ξεκινήσει σύντομα την άντληση κεφαλαίων για τη δημιουργία του νέου fund, που θα έχει την ονομασία Macquarie Infrastructure Partners VI, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές.
Εκπρόσωπος της Macquarie πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η Macquarie συγκέντρωσε 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Ιούλιο για τη χρηματοδότηση του Macquarie Infrastructure Partners V, που θα σχεδιάζει επενδύσεις στους κλάδους των επικοινωνιών, των μεταφορών, της διαχείρισης απορριμμάτων, της ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
Μέχρι στιγμής, οι επενδύσεις του MIP V περιλαμβάνουν μερίδιο 50% σε χαρτοφυλάκιο νοσοκομείων της Μασαχουσέτης, επένδυση στην LRS, εταιρεία απορριμμάτων και ανακύκλωσης, επένδυση στην RailUSA, τον φορέα εκμετάλλευσης των Florida Gulf & Atlantic Railroad και Grenada Railroad και στον πάροχο τηλεπικοινωνιών Cincinnati Bell.
Μεταξύ των επενδυτών στο fund MIP V περιλαμβάνονται το συνταξιοδοτικό ταμείο των δασκάλων του Ιλινόις, το Επενδυτικό Συμβούλιο της Πολιτείας της Βόρειας Ντακότα, και το Επενδυτικό Συμβούλιο της Πολιτείας του Νέου Μεξικό.
Με δεδομένο ότι οι επενδυτές αναζητούν σταθερές αποδόσεις, το fund της Macquarie και όλα τα funds που επενδύουν στις υποδομές αναμένεται να αντλήσουν πολύ περισσότερα κεφάλαια από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία επενδύσεων μέσα στην επόμενη πενταετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης