Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλπάζουν οι πωλήσεις της Merck από τη διάθεση του χαπιού molnupiravir κατά της covid 19

tags :
Καλπάζουν οι πωλήσεις της Merck από τη διάθεση του χαπιού molnupiravir κατά της covid 19

Το φάρμακο της Merck αποτελεί την τελευταία επιλογή μεταξύ των τεσσάρων διαθέσιμων επιλογών θεραπείας για την COVID

Αύξηση πωλήσεων κατά 18% ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει για 2022 η φαρμακευτική Merck & Co, λόγω των πωλήσεων του νέου της αντιικού χαπιού molnupiravir κατά του covid 19.

Αναμένει έσοδα 5-6 δις δολάρια από το χάπι το 2022

Η αμερικάνικη φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του χαπιού molnupiravir το τέταρτο τρίμηνο του 2021 έφτασαν τα 952 εκατ. δοκάρια και ότι περιμένει έσοδα από τις πωλήσεις του ίδιου χαπιού ύψους 5 έως 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.
Η Merck ανέπτυξε το αντιικό αυτό χάπι —και μοιράζεται τα κέρδη — με την Ridgeback Biotherapeutics.
Η επικεφαλής πωλήσεων της Merck, Caroline Litchfield, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι είναι πιθανό οι πωλήσεις του molnupiravir να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι οποίες επί του παρόντος βασίζονται στις ήδη υπογεγραμμένες συμφωνίες προμήθειας για περίπου 10 εκατομμύρια κύκλους θεραπείας με το συγκεκριμένο φάρμακο.
Η Merck αναμένει ότι θα παράγει 30 εκατομμύρια θεραπευτικά σχήματα molnupiravir μέχρι το τέλος του έτους, πρόσθεσε.
Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, οι πωλήσεις και τα έσοδα της Merck μπορούν βεβαίως να αυξηθούν περαιτέρω. "Ναι, έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε και να προσφέρουμε περισσότερο προϊόν στην αγορά", επιβεβαίωσε η Caroline Litchfield.

Στο 30% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη θανάτων

Ας σημειωθεί ότι ο ενθουσιασμός για το φάρμακο της Merck, το οποίο αρχικά διαφημίστηκε ως ο παράγοντας που θα φέρει την επανάσταση στο σκληρό παιχνίδι σχετικά με τη θεραπεία του COVID-19 προς όφελος των ασθενών υψηλή κινδύνου, έχει τελευταία μειωθεί, καθώς έχει αποδειχθεί ότι έχει 30% αποτελεσματικότητα στη μείωση των νοσηλειών κατά τις κλινικές δοκιμές.
Το ανταγωνιστικό φάρμακο από την Pfizer Inc. είχε σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα στις δικές του κλινικές δοκιμές αλλά επί του παρόντος, η παραγωγή του βρίσκεται πίσω και η προσφορά του είναι περιορισμένη.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το φάρμακο της Merck αποτελεί την τελευταία επιλογή μεταξύ των τεσσάρων διαθέσιμων επιλογών θεραπείας για τον COVID για ασθενείς σε κίνδυνο.
Ωστόσο, η Merck τονίζει ότι η επιτυχία του φαρμάκου στην πρόληψη θανάτων στις κλινικές δοκιμές έχει αποδειχτεί: μόνο ένας ασθενής πέθανε μεταξύ αυτών που έλαβαν το χάπι molnupiravir έναντι 9 ασθενών της ομάδας του εικονικού φαρμάκου.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα είναι σε θέση να παράγει και να διαθέσει το σύνολο των 3,1 εκατομμυρίων σχημάτων θεραπείας με χάπια molnupiravir τα οποία έχει παραγγείλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Περίπου 2,2 δις δολάρια πλήρωσαν οι ΗΠΑ τη Merck για τα χάπια που παρήγγειλαν

Η αμερικάνικη κυβέρνηση πλήρωσε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια - περισσότερα από 700 δολάρια για κάθε σχήμα θεραπείας - για τα χάπια molnupiravir και έχει τη δυνατότητα να παραγγείλει περισσότερα από 2 εκατομμύρια επιπλέον σχήματα.
Στο τέταρτο τρίμηνο η Merck κατέγραψε πωλήσεις ύψους 13,52 δισ. δολαρίων, έναντι πωλήσεων ύψους 10,95 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αύξηση που οφείλεται στις πωλήσεις του νέου αντιικού molnupiravir κατά την covid 19, στην ανάπτυξη του αντικαρκινικού φαρμάκου Keytruda και στις πωλήσεις του εμβολίου Gardasil, για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης