Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η 1η δημόσια εμφάνιση του Djokovic μετά το χάος στην Αυστραλία - Vucic: Ήρθε κάποιος πολύ μεγαλύτερος από εμάς

Η 1η δημόσια εμφάνιση του Djokovic μετά το χάος στην Αυστραλία - Vucic: Ήρθε κάποιος πολύ μεγαλύτερος από εμάς
Ο πρόεδρος της Σερβίας Vucic υποδέχθηκε σήμερα 3/2 στο προεδρικό μέγαρο τον παγκόσμιο πρωταθλητή του τένις

Ο Djokovic έκανε σήμερα 3/2 την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την περιπέτεια που είχε στην Αυστραλία στις αρχές Ιανουαρίου και οδήγησε στην απέλαση του και τον αποκλεισμό του από το Australian Open. Ο πρόεδρος της Σερβίας Vucic υποδέχθηκε σήμερα 3/2 στο προεδρικό μέγαρο τον παγκόσμιο πρωταθλητή του τένις.

Υποδεχόμενος τον Djokovic, ο Vucic δήλωσε: «Δέχτηκα όλους τους μεγάλους πολιτικούς ηγέτες, με τον Πούτιν συναντήθηκα πολλές φορές, αλλά σαν αυτή τη σημερινή συνάντηση δεν είχα ποτέ. Ήρθε κάποιος πολύ μεγαλύτερος από εμάς. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που είστε εδώ σήμερα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα έχετε κάνει για τη χώρα μας».
Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Djokovic θα επανέλθει δυναμικά στο τένις και θα καταφέρει να κατακτήσει περισσότερους τίτλους grand slam από τον Nadal. Ο Σέρβος τενίστας, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την «θερμή υποδοχή», δήλωσε συγκινημένος από την υποστήριξη που είχε από την πολιτική ηγεσία και τον λαό της Σερβίας.

«Είχα τεράστια υποστήριξη στη Σερβία, πολλοί άνθρωποι έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης. Εσείς, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είχατε την υποχρέωση να με στηρίξετε, όμως το πράξατε και θέλω να γνωρίζετε ότι νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που σταθήκατε στο πλευρό μου. Διακυβεύσατε την θέση σας και αυτό θα το θυμάμαι για πάντα», ανέφερε στην ο Τζόκοβιτς απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Σερβίας.
Ο Djokovic ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός ότι σε εφτά με δέκα ημέρες σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει την δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν στην Αυστραλία.

Ο ανεμβολίαστος Djokovic και η περιπέτεια στην Αυστραλία

Σημειώνεται ότι ο Djokovic, όντας ανεμβολίαστος για τον κορωνοϊό, προσπάθησε να εισέλθει στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Australian Open έχοντας λάβει ιατρική εξαίρεση από την διοργανωτική αρχή του τουρνουά. Με παρέμβαση της αυστραλιανής κυβέρνησης ωστόσο απαγορεύτηκε η είσοδος του στη χώρα και αποφασίστηκε η απέλαση του.
Ο Djokovic άσκησε έφεση και, ενώ σε πρώτο βαθμό δικαιώθηκε από δικαστήριο της Μελβούρνης, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας επικύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης και απελάθηκε. Κατά την διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας ο Djokovic παρουσίασε πιστοποιητικό που εξέδωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγεία της Σερβίας και αποδείκνυε ότι νόσησε με κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου του 2021.
Εκφράστηκαν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού αυτού, ενώ Σέρβος πολίτης κατέθεσε αγωγή κατά παντός υπευθύνου υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πλαστό έγγραφο. Χθες, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, η εισαγγελία του Βελιγραδίου ανακοίνωσε ότι εξετάστηκε η αγωγή και διαπιστώθηκε ότι το πιστοποιητικό ήταν αυθεντικό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης