Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαλαρώνει τα μέτρα σε βάρος των ανεμβολίαστων η Τσεχία

Χαλαρώνει τα μέτρα σε βάρος των ανεμβολίαστων η Τσεχία

Θα παραμείνει σε ισχύ η υποχρέωση της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Έτοιμη να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα σε βάρος των ανεμβολίαστων δηλώνει η κυβέρνηση της Τσεχίας, ανακοινώνοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα δεν θα απαιτείται πλέον κανενός τύπου πιστοποιητικό covid 19 για την είσοδο στα εστιατόρια τα μπαρ, τις συναυλίες και γενικά τους χώρους διασκέδασης.

Η ευρωπαϊκή αυτή χώρα των 10.7 εκατομμυρίων, επλήγη πολύ σκληρά από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας και χτες κατέγραψε 57.226 κρούσματα, μεταξύ των οποίων περίπου 10.000 ύποπτες περιπτώσεις επαναμόλυνσης.
Παρόλα αυτά δεν καταγράφει προς το παρόν αύξηση στις νοσηλείες και οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα.
Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός της Τσεχίας κ. Fiala ανακοίνωσε ότι από τις 9 Φεβρουαρίου αίρεται η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο στα εστιατόρια και τους χώρους διασκέδασης ενώ από τις 18 Φεβρουαρίου θα σταματήσουν τα υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία και τους χώρους εργασίας.
Αντίθετα θα παραμείνει σε ισχύ η υποχρέωση της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και οι περιορισμοί στον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να παρευρίσκονται και να παρακολουθούν δημόσιες εκδηλώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης