Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απώλεια περιουσίας έως 24 δισ. δολάρια κινδυνεύει ο Zuckerberg λόγω... Facebook

Με απώλεια περιουσίας έως 24 δισ. δολάρια κινδυνεύει ο Zuckerberg λόγω... Facebook
Η τιμή της μετοχής της Meta υποχώρησε περίπου 20% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές
Ο Mark Zuckerberg θα μπορούσε χάσει ακόμη και 24 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία, αφού τα κέρδη της Meta Platforms για το τέταρτο τρίμηνο ήταν κατώτερα του αναμενομένου.
Η Meta, μητρική της Facebook, δεν ανέφερε αύξηση στους μηνιαίους χρήστες του Facebook το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.
Η τιμή της μετοχής της Meta υποχώρησε περίπου 20% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Εάν αυτή η κίνηση συνεχιστεί, θα αφήσει τον Zuckerberg, διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, με καθαρή περιουσία περίπου 97 δισ. δολαρίων, από 120,6 δισ. δολάρια στο κλείσιμο της αγοράς την Τετάρτη, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.
Και αυτό θα τον ωθούσε έξω από τη λίστα με τους Top 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2015.

Απογοήτευσε και το guidance

Επίσης, το guidance της εταιρείας ήταν απογοητευτικό, αφού, όπως ειπώθηκε, τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι από 27 έως 29 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 30,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Το Facebook είπε ότι πλήττεται από έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως αλλαγές στις ρυθμίσεις στο iOS της Apple και μακροοικονομικές προκλήσεις.
Για το τέταρτο τρίμηνο, το Facebook αποδεικνύεται ότι υπολείπεται σε σχέση με τις άλλες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης