Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kέρδη 0,4% για το πετρέλαιο Brent, στα 89,47 δολάρια το βαρέλι

Kέρδη 0,4% για το πετρέλαιο Brent, στα 89,47 δολάρια το βαρέλι
Tο αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαρτίου έκλεισε 6 σεντς ή σχεδόν 0,1% υψηλότερα στα 88,26 δολάρια το βαρέλι

Ήπια κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου.
Eιδικότερα, παρότι τα συμβόλαια του αργού κινήθηκαν ως επί το πλείστον σε αρνητικό έδαφος μετά τη συμφωνία του OPEC και των συμμάχων του, που απαρτίζουν τον OPEC+ για αύξηση της παραγωγής τους κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα τον ερχόμενο Μάρτιο, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν περαιτέρω μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας που έδειξαν απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαρτίου έκλεισε 6 σεντς ή σχεδόν 0,1% υψηλότερα στα 88,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Η μικρή αυτή άνοδος πάντως ήταν αρκετή για να σημειώνει ένα ακόμη κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.
Με υψηλότερα κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Απριλίου, που ενισχύθηκε κατά 31 σεντς ή σχεδόν 0,4% και τερμάτισε στα 89,47 δολάρια το βαρέλι.
Ο OPEC+ εξακολουθεί να "πιστεύει ότι η παγκόσμια ανάκαμψη της ζήτησης βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε ο Rohan Reddy, αναλυτής ερευνών στην Global X, σημειώνοντας ότι ο OPEC προβλέπει "ισχυρή ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου φέτος, παρά τις αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων και την παραλλαγή Όμικρον".
Ωστόσο, για μια ακόμη φορά δεν υπέκυψε στις πιέσεις από τις ΗΠΑ και άλλους μεγάλους καταναλωτές πετρελαίου για μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής του, καθώς ορισμένα από τα μέλη του απέτυχαν να εκπληρώσουν τους στόχους παραγωγής τον προηγούμενο μήνα, αλλά και λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί η ουκρανική κρίση, γεγονός που επέτρεψε στις τιμές να ανακάμψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης