Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέταρτη ημέρα κερδών στη Wall Street με ώθηση από την Τεχνολογία - Στο +1% ο S&P 500

Τέταρτη ημέρα κερδών στη Wall Street με ώθηση από την Τεχνολογία - Στο +1% ο S&P 500

Τέταρτη ημέρα κερδών στη Wall Street...

Aνοδικά για την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκε η Wall Street, με τη μεταβλητότητα και τις συνεχείς εναλλαγές πρoσήμων να έχουν μετατρέψει τους δείκτες σε roller coaster… - κάτι το οποίο είναι εύλογο, καθώς από τη μία οι επενδυτές αποτιμούσαν θετικά τα εταιρικά αποτελέσματα από τον κλάδο της τεχνολογίας, ενώ από την άλλη έντονη είναι η αβεβαιότητα που δημιούργησαν τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,63%, στις 35.629 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε 0,94%, στις 4.589 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στο _0,5%, στις 14.417 μονάδες.
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,77%.
αδαδαδα_1.JPG
Στα μάκρο της ημέρας, απροσδόκητη μείωση σημείωσαν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ (ADP) τον Ιανουάριο 2022.
Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19 διέκοψε την επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με την Εθνική Έκθεση Απασχόλησης της ADP.
Οι ιδιωτικές μισθοδοσίες μειώθηκαν κατά 301.000 τον περασμένο μήνα, ανέφερε η έκθεση της ADP.
Τα δεδομένα για τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα για να δείξουν ότι προστέθηκαν 776.000 θέσεις εργασίας αντί για τις 807.000 που είχαν αρχικά αναφερθεί.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι ιδιωτικές μισθοδοσίες θα αυξάνονταν κατά 207.000 θέσεις εργασίας.
«Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας έκανε ένα βήμα πίσω στις αρχές του 2022 λόγω της επίδρασης της παραλλαγής Omicron και της σημαντικής, αν και πιθανώς προσωρινής, επίδρασής της στην αύξηση της απασχόλησης», δήλωσε η Nela Richardson, επικεφαλής οικονομολόγος της ADP.

Στα επιχειρηματικά, κέρδη και έσοδα καλύτερα του αναμενομένου ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο 2021 η Alphabet, μητρική της Google.
Επίσης, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε split, με κάθε μετοχή να διασπάται σε 20 τεμάχια… - απόφαση η οποία θα υλοποιηθεί τον Ιούλιο του 2022.
Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχής κυμάνθηκα στα 30,69 έναντι εκτίμησης για EPS 27,34 δολ. ή 20,6 δισ. δολ.
Τα έσοδα ανήλθαν στα 75,33 δισεκ. δολ. έναντι εκτίμησης για έσοδα 72,17 δισεκ. δολ.
Τα έσοδα από τις διαφημίσεις του YouTube υπερέβησαν και αυτά τις εκτιμήσεις, στα 8,63 δισεκ. δολ., ενώ τα έσοδα από το Google Cloud έφτασα στα 5,54 δισεκ. δολ.
Σύμφωνα με την Alphabet, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 32%, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από την πανδημική κρίση.
Σημειώνεται πως η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άλμα 65% το 2021.
Στο μεταξύ, ισχυρές απώλειες που άγγιξαν το 24% κατέγραψε ο τίτλος της PayPal, καθώς o κολοσσός των ηλεκτρονικών πληρωμών προχώρησε στην υποβάθμιση των προβλέψεων για τα έσοδα αλλά και τους νέους συνδρομητές κατά το τρέχον έτος.
Στον αντίποδα, κέρδη άνω του 5% σημείωσε η εταιρεία κατασκευής τσιπ Advanced Micro Devices, ενώ οι καλύτερες των εκτιμήσεων επιδόσεις των Qualcomm και Match Group έφερε κέρδη για τις μετοχές τους, που ενισχύθηκαν κατά 6,2% και 5,2% αντίστοιχα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI κινήθηκε οριακά υψηλότερα στα 88,26 δολάρια και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,5% στα 1.810 δολ./oz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης