Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίτημα ΗΠΑ για σύγκλιση Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ για πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας

Αίτημα ΗΠΑ για σύγκλιση Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ για πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας
Η Β. Κορέα έχει προχωρήσει σε 7 πυραυλικές δοκιμές από τις αρχές του 2022
Σχετικά Άρθρα

Τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να εξετάσει τις συνεχιζόμενες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας ζήτησαν οι ΗΠΑ.
Κατόπιν του αιτήματος αυτού, που είχε τη στήριξη της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας, το Συμβούλιο Ασφάλειας αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου κεκλεισμένων των θυρών.
Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει από τις αρχές του 2022 σε επτά πυραυλικές δοκιμές, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο με εξαίρεση την περίοδο μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong un με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.

Καταδίκη Guterres

Τις συνεχιζόμενες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας καταδίκασε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, ο οποίος κάλεσε τη Β. Κορέα απόσχει από περαιτέρω «αντιπαραγωγικές ενέργειες».
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι κινήσεις αυτές αποτελούν παραβίαση της ανακοίνωσης του 2018 περί μορατόριουμ στις εκτοξεύσεις αυτού του είδους από τη Βόρεια Κορέα και ξεκάθαρη παραβίαση ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ παράλληλα εκφράστηκε ανησυχία για το ότι η Βόρεια Κορέα αψήφησε ξανά την ασφάλεια των διεθνών πτήσεων και της ναυσιπλοΐας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης