Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στη Wall Street - Στο +0,8% o S&P 500, o Dow +0,8%

Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στη Wall Street - Στο +0,8% o S&P 500, o Dow +0,8%
Κέρδη για τρίτη συνεχή συνεδρίαση για τη Wall Street...

Κέρδη για τρίτη συνεχή συνεδρίαση σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, με τη Wall Street να προσπαθεί να ανακάμψει μετά τον χειρότερο μήνα από άποψης απόδοσης (-3,8%) αφ’ ης στιγμής ξέσπασε η πανδημική κρίση, τον Μάρτιο του 2020. 
«Πολλοί αναλυτές υπενθυμίζουν ότι οι διορθώσεις είναι αναμενόμενες στις "bull markets".
Από το 1950, υπήρξαν 33 διορθώσεις του δείκτη S&P 500 με απώλειες 10% και άνω και με μέση διάρκεια πέντε μηνών», ανέφερε η Goldman Sachs.
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +0,8 στις 35.405 μονάδες. 
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε αύξηση 0,69%, στις 4.546 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq διαπραγματεύτηκε στο +0,75%, στις 14.346 μονάδες.
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 22 μονάδες.
adada_1.JPG
Στα μάκρο, οι επενδυτές περιμένουν η Fed να πραγματοποιήσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της τον Μάρτιο, με κάποιους αναλυτές να μην αποκλείουν η αύξηση να είναι κατά 50 μονάδες βάσης, αντί για 25 μονάδες βάσης.
Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία IHS Markit έδειξαν ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό 15 μηνών στις 55,5 μονάδες τον Ιανουάριο από 57,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας πάντως την προκαταρκτική μέτρηση του Ιανουαρίου που ήταν στις 55,0 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ οι παραιτήσεις μειώθηκαν, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι η αγορά παραμένει ισχυρή παρά το τελευταίο κύμα της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Omicron.
Ειδικότερα, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων αυξήθηκε στις 10,9 εκατ. από την ανοδικά αναθεωρημένη μέτρηση των 10,8 θέσεων τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg.
Ο δείκτης των παραιτήσεων διαμορφώθηκε στο 2,9%, από το ρεκόρ του 3% που σημείωσε τον προηγούμενο μήνα. 
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,80% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1268 δολ. 

Στα επιχειρηματικά, οι επενδυτές αξιολογούν και τα αποτελέσματα κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας, με την Exxon Mobil να ανακοινώνει καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο. 
Ειδικότερα, ο πετρελαϊκός κολοσσός σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη του εδώ και οκτώ χρόνια, καθώς ευνοείται από την κούρσα στις τιμές της ενέργειας.
Η Exxon πραγματοποίησε κέρδη 8,8 δισ. δολ. για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, τα οποία ανέρχονται σε 2,08 δολάρια ανά μετοχή, πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 1,94 δολάρια.
H General Μotors ανακοίνωσε κέρδη για το ίδιο διάστημα 3,7 δισ. δολ. υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις, ενώ η Alphabet, μητρική της Google, παρουσίασε έσοδα ρεκόρ, στα 75,33 δισ. δολ.
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, οι υψηλότεροι όγκοι πωλήσεων και οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων αύξησαν τα έσοδά της.
Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε η United Parcel Service, ενώ και η εταιρεία δορυφορικού ραδιοφώνου Sirius XM ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς.
Η αλυσίδα κινηματογράφων AMC Entertainment κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα και έδωσε ένα ενθαρρυντικό guidance για τη συνέχεια. 
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI κινήθηκε οριακά υψηλότερα στα 88,20 δολάρια και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.801 δολ./oz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης