Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία) - Zelensky (Ουκρανία): Μία ρωσική εισβολή θα ήταν ένα τεράστιο λάθος

Johnson (Βρετανία) - Zelensky (Ουκρανία): Μία ρωσική εισβολή θα ήταν ένα τεράστιο λάθος
«Οι δύο ηγέτες προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος και θα είχε έντονο ανθρωπιστικό κόστος», αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

Η Βρετανία και η Ουκρανία προειδοποίησαν ότι μία ρωσική εισβολή θα ήταν ένα τεράστιο λάθος, δεσμευόμενες να συνεργαστούν για να ενισχύσουν την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας.
Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Κίεβο ο βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson και ο ουκρανός πρόεδρος Volodimir Zelensky.
«Οι δύο ηγέτες προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος και θα είχε έντονο ανθρωπιστικό κόστος», αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

Johnson: Ο Πούτιν «έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο» της Ουκρανίας

Ο ρώσος πρόεδρος Putin «έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο» της Ουκρανίας, σε μία προσπάθεια να επιβάλει μία αλλαγή στην αρχιτεκτονική της ευρωπαϊκής ασφάλειας, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, υπογραμμίζοντας πως δεν υπερβάλλει για τη ρωσική απειλή.
«Είναι ένας ξεκάθαρος και άμεσος κίνδυνος. Βλέπουμε συσσώρευση μεγάλου αριθμού στρατευμάτων, βλέπουμε προετοιμασίες για κάθε είδους επιχειρήσεις που συνάδουν με μία επικείμενη στρατιωτική εκστρατεία», ανέφερε ο Johnson, συμπληρώνοντας ότι θα συζητήσει με τον Putin την Τετάρτη.
«Αφορά συνολικά την αρχιτεκτονική της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Μην έχετε καμία αμφιβολία για το τι νομίζω πως ο πρόεδρος Putin προσπαθεί να επιτύχει εδώ. Νομίζω ότι προσπαθεί, βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο της Ουκρανίας, εκφοβίζοντας την Ουκρανία, να μας υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Ο Johnson ανέφερε επίσης: «Μία περαιτέρω ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν μία πολιτική καταστροφή, μία ανθρωπιστική καταστροφή και κατά την άποψή μου θα ήταν επίσης για τη Ρωσία και τον κόσμο μία στρατιωτική καταστροφή».

Zelensky: Η σύγκρουση με τη Ρωσία θα σήμαινε ευρεία πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη

Ο ουκρανός πρόεδρος Volodimir Zelensky δήλωσε σήμερα πως μία στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία δεν θα ενέπλεκε μόνο την Ουκρανία αλλά θα οδηγούσε σε έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας στην Ευρώπη.
Mεταξύ άλλων πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα μπορούσε να ακολουθήσει στην αντιπαράθεση της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
Σημείωσε ότι η Ουκρανία υιοθετούσε μία υπεύθυνη προσέγγιση στη συμφωνία του Μινσκ για τον τερματισμό του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία, αλλά διαφώνησε με τη Ρωσία στη συνέχεια για το πώς θα εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν.
Η Ρωσία, η οποία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014 και στήριξε τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα των δύο χωρών, εγείροντας φόβους ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στη γείτονά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης