Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παίκτης πήρε το Νο.88 κι οι ακροδεξιοί οπαδοί της ομάδας τον αποθέωσαν – Η σύνδεση με τον Χίτλερ

Παίκτης πήρε το Νο.88 κι οι ακροδεξιοί οπαδοί της ομάδας τον αποθέωσαν – Η σύνδεση με τον Χίτλερ
Στις τάξεις των νεοναζί παγκοσμίως το 88 είναι συνθηματικό για το «Heil Hitler», καθώς το οχτώ αντιστοιχεί στο γράμμα H του λατινικού αλφάβητου

Την αποθέωση από μερίδα οπαδών της Βερόνα γνώρισε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Ματέους Πράτσελικ.
Προτού καλά καλά ο 21χρονος Πολωνός πατήσει το πόδι του στο γήπεδο, οι ακροδεξιοί οπαδοί της «Curva Sud», του ιταλικού συλλόγου, τον αποθέωσαν, επειδή επέλεξε το Νο.88 στη φανέλα του.
Στις τάξεις των νεοναζί παγκοσμίως το 88 είναι συνθηματικό για το «Heil Hitler», καθώς το οχτώ αντιστοιχεί στο γράμμα H του λατινικού αλφάβητου.
Οι ακροδεξιοί οπαδοί της Βερόνα έχουν βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρο για τη συμπεριφορά τους και τις αναφορές που κάνουν στον Χίτλερ και στους Ναζί.
Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Πολωνός, που ήρθε από τη Σλασκ Βρότσλαβ, πήρε επί τούτου το Νο.88 στη φανέλα ή απλά δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό.
Στο παρελθόν, άλλοι δυο πασίγνωστοι παίκτες στην Ιταλία είχαν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, επειδή είχαν επιλέξει το συγκεκριμένο νούμερο. Το 2000, ο Τζίτζι Μπουφόν στην πρώτη του θητεία στην Πάρμα και το 2013, ο Μάρκο Μποριέλο στη Ρόμα, αν και στο τέλος επέλεξε τελικά το 31.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης