Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στη Wall Street μετά τον χειρότερο σε απόδοση μήνα από το ξέσπασμα της Covid - Στο +0,1% ο S&P 500

Νευρικότητα στη Wall Street μετά τον χειρότερο σε απόδοση μήνα από το ξέσπασμα της Covid - Στο +0,1% ο S&P 500
Τον Ιανουάριο ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε τον χειρότερο μήνα του από την έναρξη της πανδημίας

Νευρικότητα καταγράφεται στη Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να συγκεντρώνουν τα επικείμενα αποτελέσματα των Amazon και Microsoft, ενώ παράλληλα βαριά πέφτει η σκιά της νομισματικής σύσφιξης εκ μέρους της Fed.
Κατά τη συνεδρίαση της 31 Ιανουαρίου, το αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωσε κέρδη, με τον σύνθετο τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να οδηγεί το ράλι.
Ωστόσο, τον Ιανουάριο, ο S&P 500 κατέγραψε τον χειρότερο μήνα του από την έναρξη της πανδημίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει οριακές μεταβολές, στις 35.152 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει οριακές μεταβολές, στις 4.515 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq βρίσκεται στις 14.233 μονάδες.
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 24 μονάδες.
σφσφ.JPG

Στα μάκρο, οι επενδυτές περιμένουν η Fed να πραγματοποιήσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της τον Μάρτιο, με κάποιους αναλυτές να μην αποκλείουν η αύξηση να είναι κατά 50 μονάδες βάσης, αντί για 25 μονάδες βάσης.
Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία IHS Markit έδειξαν ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό 15 μηνών στις 55,5 μονάδες τον Ιανουάριο από 57,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας πάντως την προκαταρκτική μέτρηση του Ιανουαρίου που ήταν στις 55,0 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ οι παραιτήσεις μειώθηκαν, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι η αγορά παραμένει ισχυρή παρά το τελευταίο κύμα της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Omicron.
Ειδικότερα, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων αυξήθηκε στις 10,9 εκατ. από την ανοδικά αναθεωρημένη μέτρηση των 10,8 θέσεων τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg.
Ο δείκτης των παραιτήσεων διαμορφώθηκε στο 2,9%, από το ρεκόρ του 3% που σημείωσε τον προηγούμενο μήνα.

Στα επιχειρηματικά, οι επενδυτές αξιολογούν και τα αποτελέσματα κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας, με την Exxon Mobil να ανακοινώνει καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο. 
Ειδικότερα, ο πετρελαϊκός κολοσσός σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη του εδώ και οκτώ χρόνια, καθώς ευνοείται από την κούρσα στις τιμές της ενέργειας.
Η Exxon πραγματοποίησε κέρδη 8,8 δισ. δολ. για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, τα οποία ανέρχονται σε 2,08 δολάρια ανά μετοχή, πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 1,94 δολάρια.
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, οι υψηλότεροι όγκοι πωλήσεων και οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων αύξησαν τα έσοδά της.
Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε η United Parcel Service, ενώ και η εταιρεία δορυφορικού ραδιοφώνου Sirius XM ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς.
Η αλυσίδα κινηματογράφων AMC Entertainment κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα και έδωσε ένα ενθαρρυντικό guidance για τη συνέχεια.
Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα τριμήνου, μεταξύ άλλων, των Alphabet, Amazon.

Ανοδικά οι ευρωαγορές

Με κέρδη κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με πολλά χαρτοφυλάκια να εκμεταλλεύονται τις διορθώσεις των αποτιμήσεων ώστε να τοποθετηθούν σε καλύτερα επίπεδα.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε με κέρδη 1,13%.
Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,96% στις 7.535 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,96% στις 15.619 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 1,46% στις 7.099 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, η UBS σημείωσε άλμα κοντά στο 7%, καθώς ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,35 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, από 1,64 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, και επίσης χαμηλότερα από τα 2,28 δισ. δολάρια που αναφέρθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο.
1_228.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης