Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Πτώση 14,2% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων για έβδομο μήνα

Ιαπωνία: Πτώση 14,2% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων για έβδομο μήνα
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον Ιανουάριο για δεύτερο μήνα, καθώς η εξάπλωση της Όμικρον έπληξε τη διάθεση των αγοραστών

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της Ιαπωνίας υποχώρησαν τον Ιανουάριο, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί στο τρέχον τρίμηνο εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και της αύξησης των κρουσμάτων της Όμικρον.
Οι παρατεταμένες επιδράσεις του ιού πλήττουν τις ελπίδες της BoJ ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως θα οδηγηθεί σε μια ηχηρή ανάκαμψη μετά την πανδημία.
Οι εγχώριες πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν 14,2% τον Ιανουάριο έναντι του προηγουμένου έτους, σημειώνοντας πτώση για έβδομο μήνα, η οποία ήταν υψηλότερη του -11,4% του Δεκεμβρίου.

Η αύξηση των κρουσμάτων έχει οδηγήσει κάποιους κατασκευαστές ανταλλακτικών να σταματήσουν την παραγωγή, προκαλώντας διακοπές στην παραγωγή και καθυστερήσεις στις παραδόσεις σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota Motor.
"Η ζήτηση είναι σταθερή, αλλά οι περιορισμοί στην προσφορά πιθανότατα θα επηρεάσουν τις πωλήσεις από τον Φεβρουάριο και μετά”, ανέφερε ο Yoshimasa Maruyama, επικεφαλής οικονομολόγος της SMBC Nikko Securities.

Οι δυσοίωνες προοπτικές για την παραγωγή ενισχύουν την αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας, η οποία ήδη απειλείται από περιορισμούς που έχουν επιβληθεί σε ορισμένες περιοχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον Ιανουάριο για δεύτερο μήνα, καθώς η εξάπλωση της Όμικρον έπληξε τη διάθεση των αγοραστών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης