Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, με ώθηση από την τεχνολογία αλλά με το βλέμμα στη Fed - Στο +1,9% ο S&P 500, o Nasdaq +3,41%

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, με ώθηση από την τεχνολογία αλλά με το βλέμμα στη Fed - Στο +1,9% ο S&P 500, o Nasdaq +3,41%
Ράλι στη Wall Street…

Kέρδη σημειώθηκαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να ολοκληρώνουν έναν «σκληρό» Ιανουάριο λόγω του sell off που διαπιστώθηκε κυρίως στις τεχνολογικές μετοχές.
Έτσι, με τον Nasdaq να σημειώνει άλμα 3,4%, περιορίστηκαν οι βαριές απώλειες του για τον κλάδο.
Πάντως, παρά το διήμερο ράλι, ο S&P 500 κατέγραψε τον χειρότερο μήνα του από την έναρξη της πανδημίας, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην επικείμενη αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ εκ μέρους της Fed.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κινήθηκε στο +1,17%, στις 35.131 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σκαρφάλωσε στο +1,9%, στις 4.515 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +3,41% στις 14.095 μονάδες.
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 25 μονάδες.
Καταγραφή_132.JPG
Στα μάκρο της ημέρας, σε μια υπερμεγέθη αύξηση επιτοκίων, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, προσανατολίζεται η Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς, εάν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ συνεχίσει να είναι επίμονα υψηλός, σύμφωνα με τον κορυφαίο αξιωματούχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και διοικητή της Fed στην Ατλάντα Raphael Bostic.
Ο ίδιος προτείνει αυξήσεις επιτοκίων σε τριμηνιαία βάση.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Bostic ανέφερε ότι, βάσει των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών, τον Μάρτιο η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το βασικό επιτόκιο αναφοράς κατά 0,5%, σε αντίθεση με τις αγορές, που προεξοφλούν, εν πολλοίς, αύξηση 0,25%, ενώ δεν είναι παράλογο να γίνονται αυξήσεις σε καθεμία από τις επτά εναπομείνασες συνεδριάσεις πολιτικής το 2022. 
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κερδίζει τρεις μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 1,80%.

Στα επιχειρηματικά, οι επενδυτές περιμένουν άλλα ένα καταιγισμό εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες, με εταιρείες κολοσσούς όπως οι Alphabet, Amazon, Exxon Mobil, Ford, Meta Platforms, και Qualcomm μεταξύ άλλων, να γνωστοποιούν τις επόμενες ημέρες τα οικονομικά τους μεγέθη για το προηγούμενο τρίμηνο.
Από τις 172 εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα τα αποτελέσματα τους, το 81% επιβεβαίωσε ή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τα κέρδη είναι περίπου 5% πάνω από τα επίπεδα που είχαν προβλεφθεί. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI κινήθηκε υψηλότερα 1,5% στα 88,15 δολάρια και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,6% στα 1.796 δολ./ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης