Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη - Kitasato University, Kowa: Η Ivermectin είναι ασφαλής και αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της Omicron

Νέα εξέλιξη - Kitasato University, Kowa: Η Ivermectin είναι ασφαλής και αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της Omicron
Η Kowa πρόσθεσε ότι η ιβερμεκτίνη καταστέλλει την εισβολή του ιού και αναστέλλει την αναπαραγωγή του
Σχετικά Άρθρα

Ένας ιαπωνικός όμιλος προέβη σε μια σπουδαία διαπίστωση ότι το αντιπαρασιτικό φάρμακο «ιβερμεκτίνη» είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για τη θεραπεία της παραλλαγής Omicron του COVID-19, σύμφωνα με μια κλινική δοκιμή φάσης ΙΙΙ.
Συγκεκριμένα, η Kowa Co. Ltd., ένας όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων εξέδωσε δελτίο τύπου στις 31 Ιανουαρίου δηλώνοντας ότι η ιβερμεκτίνη έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματική έναντι της Omicron.
Η εταιρεία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kitasato που εδρεύει στο Τόκιο, είπε ότι η ιβερμεκτίνη έχει την «ίδια αντιική επίδραση» σε όλα τα «μεταλλαγμένα στελέχη», συμπεριλαμβανομένων των άλφα, δέλτα και Omicron.
Η Kowa πρόσθεσε ότι η ιβερμεκτίνη καταστέλλει την εισβολή του ιού και αναστέλλει την αναπαραγωγή του.
«Η Ιβερμεκτίνη αναμένεται να εφαρμοστεί ως θεραπευτικό φάρμακο (δισκίο) για όλες τις νέες μολυσματικές ασθένειες του κορωνοϊού», αναφέρεται στην έκθεση.
Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για περισσότερα από 30 χρόνια για τη θεραπεία παρασιτικών λοιμώξεων.
Εθελοντές έχουν διανείμει το φάρμακο σε αφρικανικές χώρες όπου έχει διαπιστωθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, ανέφερε η έκθεση Kowa.

Η διαμάχη για την  ιβερμεκτίνη

Ωστόσο, η θεραπεία έχει «εγκλωβιστεί» σε διαμάχες τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δεν ενέκρινε τη χρήση της ιβερμεκτίνης ως θεραπεία για τον COVID-19, παρόλο που το φάρμακο χρησιμοποιείται σε ανθρώπους για τη θεραπεία διαφόρων συνθήκες.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πληρώνει νοσοκομεία σε όλη τη χώρα για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, αλλά η πληρωμή συνδέεται με εγκεκριμένες μεθόδους και η ιβερμεκτίνη δεν αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου.
Ωστόσο, οικογένειες που απελπίζονται να σώσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα καταφεύγουν στο να μεταφέρουν κρυφά το φάρμακο στα νοσοκομεία ως μια ύστατη προσπάθεια που συχνά καταλήγει να βοηθήσει τους μολυσμένους να αναρρώσουν.
Περίπου 22 χώρες σε όλη τη χώρα έχουν εγκρίνει τη χρήση της ιβερμεκτίνης στη θεραπεία του COVID-19, βάσει πολλαπλών μελετών .
Η Ιαπωνία δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη χρήση της ιβερμεκτίνης.
Υποβλήθηκε νομοσχέδιο για να γίνει το Νιου Χάμσαϊρ η πρώτη πολιτεία της χώρας που θα κάνει την ιβερμεκτίνη μέρος των εγκεκριμένων θεραπειών για τον COVID-19 και θα την προσφέρει ως φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή.
«Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα σωθούν ζωές εάν η ιβερμεκτίνη ήταν διαθέσιμη σε ασθενείς με COVID», δήλωσε στους The Epoch Times η ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος της πολιτείας Leah Cushman.
Οι επικριτές της χρήσης ιβερμεκτίνης ισχυρίστηκαν ότι το φάρμακο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. «Δεν θα ήθελα ποτέ να συνταγογραφηθεί αυτό το φάρμακο και θα έπαιρνα νομικά μέτρα εναντίον οποιουδήποτε το συνέστησε στους αγαπημένους μου», έγραψε μέλοςτου Ιατρικού Κέντρου Dartmouth-Hitchcock στη γραπτή του μαρτυρία για το νομοσχέδιο.
Ο Δρ Paul Marik, υποστηρικτής της χρήσης ιβερμεκτίνης, κατέθεσε ότι η ιβερμεκτίνη «είναι ένα από τα πιο ασφαλή φάρμακα στο πρόσωπο σε αυτόν τον πλανήτη».
Ο Marik, ο οποίος είναι συνιδρυτής της ομάδας υπεράσπισης Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC), που αποτελείται από γιατρούς, δήλωσε ότι η ιβερμεκτίνη έχει εγκριθεί για τη θεραπεία ιών σε 79 χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης