Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spotify: Παίρνει μέτρα μετά τις κατηγορίες περί παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό

Spotify: Παίρνει μέτρα μετά τις κατηγορίες περί παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό
Η εταιρεία, ωστόσο, δεν έχει αφαιρέσει το επεισόδιο της 31ης Δεκεμβρίου του podcast του Roghan, το οποίο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις. Το podcast του Roghan, στο οποίο φιλοξένησε έναν ιολόγο που είναι δύσπιστος για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό mRNA, δεν παραβιάζει τις πολιτικές του Spotify, είπε η εταιρεία

Το Spotify ανακοίνωσε τα βήματα που θα ακολουθήσει για να καθησυχάσει τις ανησυχίες για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον Covid-19 στην πλατφόρμα της, σε μια προσπάθεια να «καταπνίξει» τις αυξανόμενες αντιδράσεις σχετικά με την υποστήριξή της στον οικοδεσπότη του podcast Joe Roghan.

Η πλατφόρμα δημοσίευσε την Κυριακή εσωτερικούς κανονισμούς που διέπουν το περιεχόμενο, καθορίζοντας τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται στην υπηρεσία, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να δηλώνει ότι η εταιρεία θα προσθέσει μια σήμανση σε οποιοδήποτε επεισόδιο podcast αφορά τον κορωνοϊό. Αυτή η σήμανση θα κατευθύνει τους ακροατές σε έναν κόμβο που προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία.

Το Spotify είχε δημιουργήσει κανόνες για το αποδεκτό περιεχόμενο στην υπηρεσία του πριν από χρόνια. Είχε φτιάξει επίσης έναν κόμβο με πληροφορίες Covid-19 νωρίς στην πανδημία. Παρόλο όμως που αυτές οι πολιτικές ήταν προσβάσιμες για τους υπαλλήλους, η εταιρεία τις δημοσιοποίησε την Κυριακή μετά από μια σειρά αντιδράσεων που έθεσαν σε κίνδυνο την δραστηριότητά της.

Η εταιρεία προσπαθεί να δώσει τέλος σε μια προσπάθεια μερίδας χρηστών και μουσικών να «κάνουν cancel» στον πιο δημοφιλή παρουσιαστή podcast της υπηρεσίας.
Οι τραγουδιστές Νιλ Γιάνγκ και Τζόνι Μίτσελ απέσυραν τη μουσική τους από το Spotify την περασμένη εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Roghan, ο οποίος έχει φιλοξενήσει αρκετούς σκεπτικιστές για τα εμβόλια κατά του Covid-19. Τόσο ο Γιάνγκ όσο και η Μίτσελ υπέφεραν από πολιομυελίτιδα ως παιδιά και η επίπληξή τους για το Spotify ακολούθησε μια επιστολή περισσότερων από 200 ιατρών που επέκριναν και την εταιρεία.

«Είχαμε ισχύοντες κανόνες εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ομολογουμένως, δεν ήμασταν διαφανείς σχετικά με τις πολιτικές που καθοδηγούν το περιεχόμενό μας ευρύτερα», έγραψε ο Εκ σε ανάρτησή του. «Αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε σε ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή τους σε σοβαρά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19».

Η εταιρεία, ωστόσο, δεν έχει αφαιρέσει το επεισόδιο της 31ης Δεκεμβρίου του podcast του Roghan, το οποίο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις. Το podcast του Roghan, στο οποίο φιλοξένησε έναν ιολόγο που είναι δύσπιστος για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό mRNA, δεν παραβιάζει τις πολιτικές του Spotify, είπε η εταιρεία.

«Με βάση τα σχόλια των τελευταίων εβδομάδων, μου έχει γίνει σαφές ότι έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε περισσότερα για να παρέχουμε ισορροπία και πρόσβαση σε ευρέως αποδεκτές πληροφορίες από τις ιατρικές και επιστημονικές κοινότητες που μας καθοδηγούν σε αυτήν την άνευ προηγουμένου περίοδο», έγραψε ο Εκ.

Μένει να δούμε αν η δράση θα είναι αρκετή για να ηρεμήσει το κλίμα. Οι κανόνες απαγορεύουν το επικίνδυνο, παραπλανητικό, ευαίσθητο και παράνομο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου οτιδήποτε υποστηρίζει ή εξυμνεί σοβαρή σωματική βλάβη, παραπλανητικό περιεχόμενο, παρεμβαίνει σε εκλογές ή παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα. Η ανάρτηση του Spotify δεν αναφέρει ονομαστικά τον Ρόγκαν, ούτε προσδιορίζει τα podcast που έχει ήδη καταργήσει.

Να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής του Spotify εκτινάχθηκε την ημέρα που ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον Roghan, ο οποίος φιλοξενεί το πιο δημοφιλές podcast στην υπηρεσία του. Το Spotify άρχισε να ασχολείται με το podcast ελπίζοντας ότι θα μετατρέψει τη δημοφιλή αλλά ασύμφορη μουσική υπηρεσία του σε μια πιο προσοδοφόρα επιχείρηση. Οι επενδυτές επιδοκίμασαν τις προσπάθειες, αν και έχουν «ρίξει πάγο» στην εταιρεία τους τελευταίους μήνες. Η μετοχή της σημείωσε πτώση 48% τους τελευταίους 12 μήνες, κλείνοντας στα 172,98 δολάρια στις 28 Ιανουαρίου με χρηματιστηριακή αξία 33 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης