Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Blinken (ΗΠΑ) – Lavrov (Ρωσία) για την κρίση στην Ουκρανία

Επικοινωνία Blinken (ΗΠΑ) – Lavrov (Ρωσία) για την κρίση στην Ουκρανία
Ο Putin θα απαντήσει στις προτάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ όταν το κρίνει απαραίτητο αναφέρει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα

Μια ακόμα τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν αύριο Τρίτη 1 Φεβρουαρίου οι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Anthony Blinken και της Ρωσίας, Sergei Lavrov σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για την κρίση στην Ουκρανία.
«Μια συνάντηση διά ζώσης δεν προβλέπεται, μια τηλεφωνική επικοινωνία θα λάβει χώρα την Τρίτη» ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
Επιπλέον, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Putin θα απαντήσει στις προτάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ «όταν κρίνει πως είναι απαραίτητο», χωρίς να προσδιορίζεται προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία.
Υπενθυμίζεται πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ απάντησαν την περασμένη εβδομάδα στις απαιτήσεις της Μόσχας για νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας εν μέσω αντιπαράθεσης για την επιδίωξη της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, με τον πρόεδρο Putin να επισημαίνει πως οι προτάσεις δεν ανταποκρίνονται στις κύριες απαιτήσεις ασφαλείας της Μόσχας, όμως η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει να συζητά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης