Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σενάριο για πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς ημερομηνία λήξης μετά την τρίτη δόση

Ιταλία: Σενάριο για πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς ημερομηνία λήξης μετά την τρίτη δόση
 

Την 1η Φεβρουαρίου μπαίνει σε ισχύ η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50 ετών – Κρίσιμη σύσκεψη την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου για τη συνέχιση των μέτρων

Σχετικά Άρθρα

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 καταγράφηκαν στην Ιταλία 104.065 περιστατικά κορωνοϊού και 235 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 818.169 διαγνωστικά τεστ, το 12,7% από τα οποία προέκυψε θετικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τα οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.593 ασθενείς με covid-19 (5 περισσότεροι από χθες).
Στις νοσοκομειακές κλίνες βρίσκονται 19.617 οι ασθενείς, δηλαδή 19 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού

Από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, παράλληλα, η ισχύς του ιταλικού πιστοποιητικού εμβολιασμού θα μειωθεί από εννέα σε έξι μήνες.
Για τους πολίτες που έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου όμως, αναμένεται να αποφασιστεί η «απεριόριστη διάρκεια» του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Την 1η Φεβρουαρίου μπαίνει σε ισχύ η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50 ετών.
Όσοι δεν έχουν συμμορφωθεί (περίπου 1.600.000 πολίτες) θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 100 ευρώ και δεν θα μπορούν, φυσικά, να εισέρχονται σε χώρους άθλησης, εστιατόρια και σχεδόν στο σύνολο των υπόλοιπων εμπορικών επιχειρήσεων.

Πρόστιμα έως 1.500 ευρώ

Για τους εργαζόμενους ηλικίας άνω των πενήντα ετών, οι οποίοι θα επιχειρήσουν από τις 15 Φεβρουαρίου να μπουν στον χώρο εργασίας τους χωρίς το «σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου», προβλέπεται πρόστιμο το οποίο θα κυμαίνεται από 600 μέχρι 1.500 ευρώ.
Αύριο το απόγευμα, επίσης, η κυβέρνηση Draghi πρόκειται να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να συνεχίσει την στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Προστατευτική μάσκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να ληφθεί απόφαση για παράταση της ισχύος του μέτρου που αφορά την χρήση της προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες κλαμπ και ντίσκο ζητούν επίμονα από την ιταλική κυβέρνηση να μπορέσουν να ξανανοίξουν με συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας από τις 15 Φεβρουαρίου.
Όμως, ο υπουργός Υγείας Roberto Speranza δείχνει επιφυλακτικός.

Τα μέτρα στα σχολεία

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, αναμένεται πιθανή απλούστευση των μέτρων που αφορούν την καραντίνα των μαθητών, με ενιαίους κανόνες, από το δημοτικό μέχρι το λύκειο.
Τέλος, από αύριο και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων (όπως ήδη συμβαίνει για εκείνους του γυμνασίου και του λυκείου) σε περίπτωση που έλθουν σε επαφή με κρούσμα, θα μπορούν να κάνουν δωρεάν γρήγορα, διαγνωστικά τεστ σε φαρμακεία, σε ιατρεία του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας, όπως και σε συμβεβλημένα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης