Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντυπωσιακή κινητοποίηση με χιλιάδες φορτηγά στον Καναδά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Ανήσυχος από τη διαδήλωση ο Trudeau

Εντυπωσιακή κινητοποίηση με χιλιάδες φορτηγά στον Καναδά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού –  Ανήσυχος από τη διαδήλωση ο Trudeau
Χιλιάδες οδηγοί φορτηγών και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον Λόφο του Κοινοβουλίου στην Οτάβα ζητώντας την άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμoύ
Σχετικά Άρθρα

Εντυπωσιακή κινητοποίηση στον Καναδά με αίτημα τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού έναντι του Covid.
Χιλιάδες οδηγοί φορτηγών και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον Λόφο του Κοινοβουλίου στην Οτάβα ζητώντας την άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Με αφετηρίες μεταξύ άλλων, την επαρχία Βρετανική Κολομβία στις ακτές του Ειρηνικού, με προορισμό την Οτάβα, στα ανατολικά, η «Οχηματοπομπή Ελευθερίας» («Freedom Convoy»), όπως ονοματίστηκε από τους οδηγούς , συνέχισε να μεγενθύνεται τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση στον Λόφο του Κοινοβουλίου.

Προσωπική επιλογή - Εντυπωσιακό Convoy

Στην κινητοποίηση εντάχθηκε και μεγάλος αριθμός διαδηλωτών από τις ΗΠΑ.
Η οχηματοπομπή ήταν τεράστια και δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός σύμφωνα με τους διοργανωτές, καθώς πολλοί οδηγοί εντάχθηκαν στη κινητοποίηση από τις ΗΠΑ.
«Τελειώσαμε με τις εντολές, τελειώσαμε με την κυβέρνηση να μας λέει τι να κάνουμε, θα συνεχίσουμε και θα ακολουθήσουμε όπως και ο υπόλοιπος κόσμος αυτές τις διαμαρτυρίες φορτηγατζήδων, και θα είναι 100%» αναφέρουν οι διοργανωτές.
Οι καναδικές αρχές αναμένουν περί τις 10.000 διαδηλωτές αλλά αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερος.
Παρατηρητές έκαναν λόγο για 50.000 φορτηγά σε ένα convoy μήκους 70 χιλιομέτρων με κατεύθυνση την Οτάβα.

«Δεν θέλουμε να μας αναγκάσουν να εμβολιαζόμαστε, θα πρέπει αυτό να είναι προσωπική επιλογή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η Luiz, η οποία ήρθε για να υποστηρίξει τους φορτηγατζήδες κατά τη διάρκεια μιας στάσης, στο δρόμο προς την Οτάβα.
«Είτε οι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι η υποχρεωτικότητα», τόνισε 26χρονη διαδηλώτρια, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, κρατώντας στα χέρια της μια καναδική σημαία.
Σύμφωνα με την ίδια, ο Καναδάς πρέπει να βρει τα «κοινά σημεία και τα θεμελιώδη ιδανικά».

Η μεγαλύτερη πορεία φορτηγών στην ιστορία

Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, το Freedom Convoy είναι «η μεγαλύτερη πορεία φορτηγών» που έγινε ποτέ στον κόσμο.
«Είναι 70 χιλιόμετρα (43,5 μίλια) μήκος», λέει ο εκπρόσωπος του Freedom Convoy 2022 Benjamin Dichter στην Toronto Sun.
«Έχω δει πλάνα από αεροπλάνο. Είναι εντυπωσιακό»


Απομακρύνθηκε από το σπίτι του ο Καναδός πρωθυπουργός

Ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στην Οτάβα και μεταφέρθηκαν σε μυστική τοποθεσία, όπως αναφέρει το CBC.
Το γραφείο του πρωθυπουργού είπε ότι δεν θα αναφέρει την τοποθεσία του Trudeau για λόγους ασφαλείας.
Ο Λοχίας του Καναδικού Κοινοβουλίου προειδοποίησε ότι οι διαδηλωτές θα μπορούσαν να εμφανιστούν στα σπίτια των αξιωματούχων, ενδεχόμενο που ο Trudeau γνωρίζει.
trudeau_1.JPG
canada_2_1.JPG
Capture_166.JPG
canada_3.JPG
map_13.JPG

Επίθεση Trudeau στους διαδηλωτές

«Η μικρή περιθωριακή μειοψηφία των ανθρώπων που κατευθύνονται προς την Οτάβα και έχουν απαράδεκτες απόψεις που εκφράζουν δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των Καναδών που ήταν εκεί ο ένας για τον άλλον, οι οποίοι γνωρίζουν ότι ακολουθώντας την επιστήμη και προστατεύοντας τον καθένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε τις ελευθερίες μας, τα δικαιώματά μας, τις αξίες μας, ως χώρα», δήλωσε ο Trudaeu προφανώς ανήσυχος από την έκταση και το μέγεθος της κινητοποίησης.

Δεύτερο Σαββατοκύριακο μεγάλων διαδηλώσεων

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο Σββατοκύριακο μεγάλων διαδηλώσεων, καθώς την Κυριακή 23 Ιανουαρίου πραγμνατοποιήθηκαν σημαντικές πορείες σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

canada_4.JPG
mandate.JPG




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης