Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Πρώτη επίσκεψη Herzog στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Οι συναντήσεις και οι στόχοι

Ισραήλ: Πρώτη επίσκεψη Herzog στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Οι συναντήσεις και οι στόχοι
«Θα συναντήσω την ηγεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έπειτα από προσωπική πρόσκληση του Σεΐχη Mohammed bin Zayed, του πρίγκιπα διάδοχου», δήλωσε ο Isaac Herzog

Για την πρώτη του επίσκεψη του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναχώρησε την Κυριακή 30/1 ο πρόεδρος του Ισραήλ, Isaac Herzog, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.
Στόχος του, να ενισχύσει τους δεσμούς με τις χώρες του Κόλπου σε μια περίοδο αυξημένης περιφερειακής έντασης καθώς οι μεγάλες δυνάμεις προσπαθούν να αναβιώσουν μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.
«Θα συναντήσω την ηγεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έπειτα από προσωπική πρόσκληση του Σεΐχη Mohammed bin Zayed, του πρίγκιπα διάδοχου», δήλωσε ο Isaac Herzog.
«Είμαι ευγνώμων για το θάρρος του και την τολμηρή ηγεσία που επέδειξε συνάπτοντας μια συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ και στέλνοντας ένα μήνυμα σε ολόκληρη την περιοχή ότι η ειρήνη είναι η μοναδική εναλλακτική επιλογή για τους λαούς της περιοχής», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Naftali Bennett , είχε επισκεφθεί τα ΗΑΕ το Δεκέμβριο.
Σημειώνεται ότι τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν υπέγραψαν το 2020 στο Λευκό Οίκο, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, συμφωνίες εξομάλυνσης με το Ισραήλ, οι οποίες αποκλήθηκαν «Συμφωνίες του Αβραάμ». Οι δύο χώρες του Κόλπου και το Ισραήλ συμμερίζονται κοινές ανησυχίες αναφορικά με το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης