Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Κέρδη - ρεκόρ 34,6 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο του 2021 με ώθηση από το iPhone 13

Apple: Κέρδη - ρεκόρ 34,6 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο του 2021 με ώθηση από το iPhone 13
Η σειρά iPhone 13 μαζί με το μοντέλο SE «έφεραν» στον τεχνολογικό κολοσσό έσοδα 71,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 65,6 δισ. πέρυσι.
Σχετικά Άρθρα

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του 2021, τα οποία έφτασαν σε ύψος ρεκόρ με κύριο όπλο τις εξαιρετικές πωλήσεις της νέας σειράς συσκευών iPhone 13, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βusiness Insider το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022.

Τα οικονομικά αποτελέσματα

Παρά τη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών, η αμερικανική εταιρεία κατόρθωσε να σημειώσει έσοδα ύψους 123,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021.
Σημειώνεται ότι πέρυσι, την αντίστοιχη χρονική περίοδο, τα έσοδα της Apple έφτασαν στα 111,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα κέρδη ανήλθαν στα 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6 δισεκατομμυρίων σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ για πρώτη φορά που τα κέρδη τριμήνου ξεπερνούν τα 30 δισ. δολάρια.

  • Η σειρά iPhone 13 μαζί με το μοντέλο SE «έφεραν» στον τεχνολογικό κολοσσό έσοδα 71,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 65,6 δισ. πέρυσι.
  • Οι υπολογιστές Mac, με τους νέους επεξεργαστές που σχεδίασε η Apple, είχαν έσοδα 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια (από 8,7 δισ. δολ. πέρυσι).
  • Ο τομέας των wearables, των οικιακών συσκευών και αξεσουάρ είχαν επίσης αύξηση εσόδων από τα 12,9 στα 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Η μόνη κατηγορία προϊόντων που δεν είχε αύξηση εσόδων ήταν αυτή των iPad που είχε έσοδα της τάξης των 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από 8,4 πέρυσι.
  • Εφοδιαστική αλυσίδα

Σε ενημέρωση των αναλυτών μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο επικεφαλής της Apple, Tim Cook, ξεκαθάρισε ότι αναμένει ελάφρυνση των περιορισμών εφοδιασμού κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2022 προσθέτοντας ότι η εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας «ανταποκρίνεται πολύ θετικά δεδομένων των ελλείψεων».
Στην ίδια ενημέρωση, ο οικονομικός διευθυντής της Apple, Luca Maestri , είπε ότι τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα αποτελούν «ρεκόρ όλων των εποχών τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών» τονίζοντας ότι το εξαιρετικό αυτό τρίμηνο επιτεύχθηκε «παρά τις σημαντικές ελλείψεις υλικών», αναφερόμενος κυρίως στις ελλείψεις ημιαγωγών.
Apple gains the most since 2020 after trouncing Q1 estimates – BNN  Bloomberg - imrqtuts.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης