Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντοπίστηκε νέα «δυνητικά» πιο θανατηφόρα παραλλαγή κορωνοϊού, πολύ μεταδοτικότερη - Τι γνωρίζουμε - Η αυστηρή προειδοποίηση ΠΟΥ

Εντοπίστηκε νέα «δυνητικά» πιο θανατηφόρα παραλλαγή κορωνοϊού, πολύ μεταδοτικότερη - Τι γνωρίζουμε - Η αυστηρή προειδοποίηση ΠΟΥ
Ο νέος κορωνοϊός NeoCoV σχετίζεται με το MERS και μπορεί να είναι πιο θανατηφόρος και πιο μεταδοτικός, σύμφωνα με τη μελέτη, καθώς δεν μπορούν να την σταματήσουν τα αντισώματα
Σχετικά Άρθρα

Μια νέα πολύ θανατηφόρα παραλλαγή του κορωνοϊού εντοπίστηκε, γνωστή ως NeoCoV και μπορεί να είναι πολύ περισσότερο μεταδοτική από όσες γνωρίζουμε.
Σύμφωνα με τη μελέτη Κινέζων επιστημόνων από τη Γουχάν, η οποία βρίσκεται σε στάδιο προεκτύπωσης, η μετάλλαξη NeoCoV είναι ένας τύπος κορωνοϊού που ανακαλύφθηκε αρχικά στη Νότια Αφρική και εντο.
Ωστόσο, δεν είναι εντελώς νέα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η παραλλαγή NeoCoV συνδέεται με τον ιό MERS-CoV, γνωστό και ως αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS), ο οποίος είχε εκρήξεις σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής στο παρελθόν.

Που εμφανίστηκε

Αυτήν τη στιγμή, ο NeoCoV είναι γνωστό ότι εξαπλώνεται μόνο μεταξύ των νυχτερίδων, δεν έχει κάνει ακόμη το άλμα στους ανθρώπους, αλλά μπορεί να αρχίσει να μεταδίδεται καθώς, σύμφωνα με τους ερευνητές της Γουχάν,  απέχει μόνο μία μετάλλαξη από το να γίνει επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, τα αντισώματα που στοχεύουν τόσο τον SARS-CoV-2, που προκαλεί τον COVID-19, όσο και τον MERS-CoV δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον NeoCoV.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) από πλευράς του, προειδοποίησε να μην γίνουν τέτοια συμπεράσματα προτού γίνει περαιτέρω μελέτη, όπως τονίζουν και πολλοί ακόμη ερευνητές.
«Το αν ο ιός που εντοπίστηκε στη μελέτη θα αποτελέσει κίνδυνο για τους ανθρώπους θα απαιτήσει περαιτέρω μελέτη», δήλωσε ο οργανισμός στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, προσθέτοντας ότι «συνεργάζεται στενά» με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (OIE), τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) καθώς και με και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) με σκοπό την «παρακολούθηση και αντιμετώπιση της απειλής των αναδυόμενων ζωονοσογόνων ιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης