Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία απέρριψε το αίτημα Maduro για έκδοση του πρώην υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας

Η Ιταλία απέρριψε το αίτημα Maduro για έκδοση του πρώην υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας
Ο Ramirez, που αρνείται τις κατηγορίες περί διαφθοράς, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Nicolas Maduro προσπαθεί να τον συκοφαντήσει επειδή έχει εκφραστεί δημοσίως κατά της κυβέρνησης

Η Ιταλία απέρριψε το αίτημα της Βενεζουέλας να εκδώσει τον Rafael Ramirez, τον κάποτε πανίσχυρο υπουργό Πετρελαίου και πρώην επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Petroleos de Venezuela, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (29/1/2022) από τον δικηγόρο του.
Οι αρχές της Βενεζουέλας είχαν ζητήσει από την Ιντερπόλ να εντοπίσει και να συλλάβει τον Ramirez, το 2018.
Στη συνέχεια ζήτησαν την έκδοσή του από την Ιταλία, κατηγορώντας τον για κατάχρηση.

Επικύρωση προηγούμενης δικαστικής απόφασης

Ο Ramirez, που αρνείται τις κατηγορίες περί διαφθοράς, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Nicolas Maduro προσπαθεί να τον συκοφαντήσει επειδή έχει εκφραστεί δημοσίως κατά της κυβέρνησης.
«Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας έκρινε τελεσίδικα μη αποδεκτό το αίτημα έκδοσης», είπε ο Ιταλός δικηγόρος του Ramirez, Roberto De Vita στο Reuters.
Το δικαστήριο συντάχθηκε με προηγούμενη δικαστική απόφαση με βάση την οποία ο Ramirez δεν πρέπει να σταλεί πίσω στη Βενεζουέλα, λόγω των καταπατήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτήν.
Ο Ramirez ήταν επί μία δεκαετία υπουργός Πετρελαίου και πρόεδρος της κρατικής εταιρείας PDVSA, η οποία έχει υπό τον έλεγχό της κάποια από τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα στον κόσμο. Απομακρύνθηκε από τη θέση του, ως απεσταλμένος της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, το 2017 αφού επέκρινε δημοσίως τον Maduro και την κατάσταση της πετρελαιοβιομηχανίας στη χώρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης