Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,5% για τον χρυσό, στα 1.786,60 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,5% για τον χρυσό, στα 1.786,60 δολάρια ανά ουγγιά
Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα, πιεζόμενες από τη σαφή πρόθεση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια

Αρνητικά πρόσημα σημείωσε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, υποχωρώντας σε χαμηλό έξι και πλέον εβδομάδων, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από το δολάριο.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 0,5% ή 8,40 δολάρια, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.786,60 δολάρια ανά ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data. Στην εβδομάδα ο χρυσός διολίσθησε κατά 2,5%.
Σήμερα το δολάριο κατέγραψε μικρές απώλειες, γεγονός που επισκιάστηκε από την εδραίωση της άποψης στους επενδυτές ότι η Federal Reserve ετοιμάζεται για αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο, κρατώντας τον χρυσό κάτω από το 1.800 δολάρια, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Νοέμβριο του 2021.
«Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα, πιεζόμενες από τη σαφή πρόθεση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια από τον Μάρτιο και να αρχίσει να μειώνει τον ισολογισμό της λίγο μετά την έναρξη της αύξησης των επιτοκίων» δήλωσε στο MarketWatch ο Jeff Klearman, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην GraniteShares.
«Τα 10ετή πραγματικά επιτόκια δεν έχουν κινηθεί πολύ ανοδικά από την ανακοίνωση της FOMC και εξακολουθούν να είναι αρνητικά", δήλωσε ο Klearman.
"Το ενδιαφέρον είναι ότι οι δεκαετείς προσδοκίες για τον πληθωρισμό δεν έχουν υποχωρήσει, καθώς κυμαίνονται γύρω στο 2,5%. Και οι δύο αυτές συνθήκες λειτουργούν υποστηρικτικά για τις τιμές του χρυσού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης