Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Μ. Βρετανίας προς επιχειρήσεις: Ενισχύστε την άμυνα σας – Πιθανές ρωσικές … κυβερνοεπιθέσεις

Προειδοποίηση Μ. Βρετανίας προς επιχειρήσεις: Ενισχύστε την άμυνα σας – Πιθανές ρωσικές … κυβερνοεπιθέσεις
Παραμένει η ένταση Δύσης – Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Προειδοποίηση σε μεγάλες επιχειρήσεις να ετοιμάσουν και να ενισχύσουν τις άμυνες τους καθώς αναμένονται ρωσικές κυβερνο – επιθέσεις απευθύνει η Μεγάλη Βρετανία, τη στιγμή που παραμένει η ανησυχία στη Δύση για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αν και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov επανέλαβε και σήμερα Παρασκευή 28/1 πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει καμία επίθεση ή εισβολή στην Ουκρανία, το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Κυβερνοασφάλειας της Μεγάλης Βρετανίας (NCSC), το οποίο αποτελεί μέρος της υπηρεσίας πληροφοριών υποκλοπής GCHQ, προειδοποίησε τους μεγάλους οργανισμούς να ενισχύσουν την ασφάλεια τους στον κυβερνοχώρο εν μέσω της αυξανόμενης έντασης Δύσης – Ρωσίας για την Ουκρανία.
«Εδώ και αρκετά χρόνια, έχουμε παρατηρήσει ένα μοτίβο κακόβουλης ρωσικής συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο», ανέφερε ο Paul Chichester, διευθυντής επιχειρήσεων του NCSC.
Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές εβδομάδες, είχε γίνει μια κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία, η οποία προειδοποιούσε τους Ουκρανούς «να φοβούνται και να περιμένουν τα χειρότερα».
Σύμφωνα με τον Chichester, «το επεισόδιο αυτό στην Ουκρανία φέρει τα χαρακτηριστικά αντίστοιχης ρωσικής δραστηριότητας που έχουμε παρατηρήσει στο παρελθόν».
Κατά Βρετανούς ειδικούς, η Ρωσία παραμένει η μεγαλύτερη άμεση απειλή για τη Δύση για τέτοιου είδους ηλεκτρονικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, αν και η τεχνολογική κυριαρχία της Κίνας εκτιμάται ότι σύντομα θα εξελιχθεί σε ένα σημαντικότερο πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης