Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έδειξε την «ευαισθησία» της πάλι η Γερμανία… Δώρισε 5 χιλ. κράνη σε Ουκρανούς για να αντιμετωπίσουν πιθανή ρωσική εισβολή!

Έδειξε την «ευαισθησία» της πάλι η Γερμανία… Δώρισε 5 χιλ. κράνη σε Ουκρανούς για να αντιμετωπίσουν πιθανή ρωσική εισβολή!
Περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες πιστεύεται ότι βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία...
Σχετικά Άρθρα

Οργή έχει προκαλέσει η τελευταία κίνηση ευαισθησίας της Γερμανίας, αφού προσφέρθηκε να προμηθεύσει 5.000 στρατιωτικά κράνη στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αμυνθεί έναντι μιας πιθανής ρωσικής εισβολής.
Περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες πιστεύεται ότι βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία.
Ενώ χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν στείλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, η Γερμανία ήταν εμφανώς απρόθυμη να στείλει εξοπλισμό.

Χλεύη από τους Ουκρανούς

Η προσφορά κρανών, που έγινε την Τετάρτη, χλευάστηκε από ορισμένους Ουκρανούς αξιωματούχους.
Πρώτον, ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko απέρριψε την προσφορά ως "αστεία" και είπε ότι τον είχε αφήσει "άφωνο".
«Η συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης με αφήνει άφωνο.
Το υπουργείο Άμυνας προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέλεια εξοπλισμένες ρωσικές δυνάμεις που μπορούν να ξεκινήσουν άλλη μια εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή», είπε στην εφημερίδα Bild την Τετάρτη.
«Τι είδους υποστήριξη θα στείλει η Γερμανία στη συνέχεια;» ρώτησε. "Μαξιλάρια;"
Η υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht δήλωσε την Τετάρτη ότι το Βερολίνο ανταποκρίνεται σε αίτημα για στρατιωτικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα κράνη, σύμφωνα με το Reuters.
Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, η υπουργός δήλωσε ότι η αποστολή όπλων στην Ουκρανία δεν θα ήταν χρήσιμη καθώς οι προσπάθειες εκτόνωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζονται ακόμη.
Η εφημερίδα Bild ανέφερε επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε λάβει αίτημα για βοήθεια από την Ουκρανία στο οποίο δήλωσε την ανάγκη της για 100.000 κράνη μάχης και ειδικά γιλέκα.

Το δίλλημα του ΝΑΤΟ

Καθώς η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η δυτική στρατιωτική συμμαχία δεν είναι υποχρεωμένη να την υπερασπιστεί.
Ούτε είναι μέλος της ΕΕ, αν και φιλοδοξεί να είναι μέλος και των δύο.
Όμως, δεδομένης της θέσης της Ουκρανίας στα σύνορα της ΕΕ, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην απελπιστική θέση να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί για να αντιμετωπίσει μια ολοένα και πιο επιθετική Ρωσία, η οποία θέλει να επεκτείνει την επιρροή της σε πρώην σοβιετικά κράτη όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία.
Η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει εδάφη από την Ουκρανία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.
Έχει επίσης υποστηρίξει μια φιλορωσική εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία και πιστεύεται ευρέως ότι εξοπλίζει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονμπάς, αν και το έχει αρνηθεί.
Δεδομένης της πρόσφατης ιστορίας της επιθετικότητας της Ρωσίας προς την Ουκρανία, πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Ρωσία αναζητά τώρα ένα πρόσχημα για να εισβάλει.
Οι δυτικοί σύμμαχοι δεν ρισκάρουν και το ΝΑΤΟ έχει θέσει τις δυνάμεις του σε ετοιμότητα στην Ανατολική Ευρώπη, με περισσότερα πλοία και μαχητικά αεροσκάφη να στέλνονται στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης