Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα στη Wall μετά την ομιλία Powell, παρά τα αρχικά κέρδη - Στο -0,2% ο S&P 500, o Dow -0,4%

tags :
Αρνητικά πρόσημα στη Wall μετά την ομιλία Powell, παρά τα αρχικά κέρδη - Στο -0,2% ο S&P 500, o Dow -0,4%
Υποχώρηση σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές μετά την ομιλία Powell...
Υποχώρηση σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές αφότου ο πρόεδρος της Fed Jay Powell ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα έχει πολλά περιθώρια αύξησης επιτοκίου προτού φτάσει στο σημείο να βλάψει την οικονομία.
Οι μετοχές βάφτηκαν στο κόκκινο μετά τα αρχικά θετικά πρόσημα, τα κέρδη «σβήστηκαν» και οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν, στο ίδιο μοτίβο αστάθειας που χαρακτηρίζει την τρέχουσα εβδομάδα.
Το πρόσφατο volatility στις αγορές δεν αναμένεται να επηρεάσει τις αποφάσεις της Federal Reserve για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,38%, στις 34.168 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε στο -0,15%, στις 4.349 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε οριακή άνοδο 0,02% στις 13.542 μονάδες.
Ο δείκτης VIX κυμαίνεται στις 31,24 μονάδες
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου (ξεπέρασαν τα 90 δολ.).
αδαδδδ.JPG
Άλμα 3% για τη Microsoft 

Η μετοχή της Microsoft σημείωσε άνοδο 3%, μετά το άλμα στις πωλήσεις, οι οποίες ξεπέρασαν τα 50 δισ. δολάρια για πρώτη φορά.
Τα κέρδη του τεχνολικού κολοσσού για το β΄ τρίμηνο ανήλθαν στα 18,8 δισ. δολ. ή 2,48 δολάρια ανά μετοχή, από 2,03 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Τα έσοδα εκτοξεύθηκαν στα 51,73 δισ. δολάρια, από 43,08 δισ.
Οι μετοχές των Apple, Amazon, Netflix και Nvidia κατέγραψαν κέρδη.
H μετοχή της Tesla έκλεισε στο +2%.
Ο τίτλος της Moderna ενισχύθηκε 1,6%. 

Τι αποφάσισε η Fed 

Την αύξηση του βασικού επιτοκίου αναφορά κατά 0,25% «σύντομα», καθώς επίσης και τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, αποφάσισε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserves, Fed).
Πιο συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις χρηματοπιστωτικές αγορές όσο και τον πληθωρισμό, που κυμαίνεται σε επίπεδα ρεκόρ, η Fed ανέφερε την Τετάρτη ότι θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια – από τον Δεκέμβριο του 2018.
Επιπλέον, η επιτροπή σημείωσε ότι η μηνιαία αγορά ομολόγων της κεντρικής τράπεζας θα ανέλθει σε μόλις 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο, υποδεικνύοντας ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να τελειώσει τον Μάρτιο, καθώς και την ίδια στιγμή που τα επιτόκια θα αυξηθούν.
Πολύ σημαντικό είναι το ότι δεν υπήρχε αναφορά για μείωση του ισολογισμού, που προς το παρόν ανέρχεται στα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια…
Ωστόσο, η επιτροπή δημοσίευσε μια δήλωση που περιγράφει «τις αρχές για τη μείωση του μεγέθους του ισολογισμού». 

ΗΠΑ: Ρεκόρ για το εμπορικό έλλειμμα, στα 101 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο - Αυξήθηκαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, σε επίπεδα ρεκόρ διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2021.
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε κατά 3% στα επίπεδα ρεκόρ των 101 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο. 
Εν τω μεταξύ, ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, με την προσφορά ωστόσο να συρρικνώνεται καθώς οι αγοραστές "κυριολεκτικά” αρπάζουν ό,τι βγαίνει στην ούτως ή άλλως σφιχτή αγορά.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12% τον τελευταίο μήνα του 2021, με ετήσιο ρυθμό 811.000 μονάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το πλήθος κατοικιών που θα πωλούνται κατά τη διάρκεια ενός έτους, εάν οι πωλήσεις κάθε μήνα ήταν ανάλογες αυτών του Δεκεμβρίου.
Σε ετήσια βάση, ωστόσο, οι πωλήσεις νέων κατοικιών ήταν μειωμένες κατά 14%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898