Τελευταία Νέα
Διεθνή

BILD: Στις 7 Φεβρουαρίου η «δύσκολη» συνάντηση Biden - Scholz στον Λευκό Οίκο

BILD: Στις 7 Φεβρουαρίου η «δύσκολη» συνάντηση Biden - Scholz στον Λευκό Οίκο
Από την πλευρά της Καγκελαρίας είχε πάντως γίνει σαφές ότι το ραντεβού στον Λευκό Οίκο θα έπρεπε να προηγηθεί της επίσκεψης του Καγκελάριου στο Κρεμλίνο
Σχετικά Άρθρα
Στις 7 Φεβρουαρίου θα μεταβεί ο Καγκελάριος Olaf Scholz στην Ουάσιγκτον, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel του προηγούμενου Σαββάτου, ο κ. Biden είχε προσκαλέσει ήδη νωρίτερα τον κ. Scholz, ο τελευταίος ωστόσο είχε επικαλεστεί «ανειλημμένες υποχρεώσεις», κυρίως λόγω της αδυναμίας του κυβερνητικού συνασπισμού να καταλήξει σε συμφωνία σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.
Σήμερα 26/1 η BILD αναφέρει ότι οι δύο πλευρές προσπαθούσαν εδώ και μέρες να βρουν την κατάλληλη ημερομηνία.

Από την πλευρά της Καγκελαρίας είχε πάντως γίνει σαφές ότι το ραντεβού στον Λευκό Οίκο θα έπρεπε να προηγηθεί της επίσκεψης του Καγκελάριου στο Κρεμλίνο.

Η συνάντηση των δύο ηγετών, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία, αναμένεται δύσκολη, καθώς, παρά τις αμερικανικές πιέσεις, το Βερολίνο απορρίπτει το αίτημα για παράδοση όπλων στην Ουκρανία, ενώ εμφανίζεται επιφυλακτικό και σε ό,τι αφορά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.
Ένα ακόμη αγκάθι στις γερμανοαμερικανικές σχέσεις αφορά τον γερμανορωσικό αγωγό Nord Stream 2 στη λειτουργία του οποίου αντιτίθενται οι ΗΠΑ.
Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης εκτιμάται ότι θα βρίσκονται ακόμη θέματα εξοπλισμών, αλλά και η πολιτική για το κλίμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης