Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως αντιμετωπίζει το Ισραήλ την κακοκαιρία «Ελπίς»

Πως αντιμετωπίζει το Ισραήλ την κακοκαιρία «Ελπίς»
Η Ελπίς είναι η πέμπτη ονομαζόμενη καταιγίδα στην Ομάδα Ανατολικής Μεσογείου της EUMETNET, η οποία περιλαμβάνει τις μετεωρολογικές υπηρεσίες του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου

Η χειμερινή καταιγίδα Ελπίς αναμένεται να φέρει χιόνι στο βόρειο Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ το απόγευμα της Τετάρτης 26/1, ύψους 15-20 εκατοστών, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Ισραήλ (IMS).

Η Ελπίς ξεκίνησε φέρνοντας βροχές στα βόρεια και τις παραθαλάσσιες περιοχές. 
Χιόνι έχει ήδη πέσει στο όρος Ερμόν έως και 20 εκατοστά και στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν το πρωί της Τετάρτης και σταδιακά πέφτει νοτιότερα το απόγευμα στα βουνά του βόρειου και κεντρικού Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων του Σαφέντ και της Ιερουσαλήμ. 

 
 
 

Τα φαινόμενα του Ελπίς έχουν γίνει ήδη αισθητά στο Σαφέντ, όπου ξέσπασε φωτιά σε πολυκατοικία από κεραυνό που έπεσε σε ηλεκτρικό κουτί.

Μετά από αξιολόγηση κατάστασης που πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο της Ιερουσαλήμ Moshe Lion, αποφασίστηκε ότι όλοι οι μαθητές στην Ιερουσαλήμ θα ολοκληρώσουν τη σχολική ημέρα στις 3:00 μ.μ. της Τετάρτης, πριν αναμένονται χιονοπτώσεις. Επιπλέον, όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Ιερουσαλήμ θα ολοκληρώσουν επίσης την εργάσιμη ημέρα τους στις 3:00 μ.μ

Ο δήμος της Ιερουσαλήμ συμβούλεψε όλους τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους το απόγευμα της Τετάρτης και να αποφύγουν να βγαίνουν έξω για μη ουσιαστικούς σκοπούς. 
Η Mediterranean Coastal Cliffs Preservation Government Company Ltd. ανακοίνωσε ότι ο θυελλώδης καιρός δημιουργεί φόβο για πτώσεις βράχων στην παράκτια λωρίδα του γκρεμού. 
Η εταιρεία συνιστά στο ευρύ κοινό να είναι προσεκτικό και να αποφεύγει να βρίσκεται σε επικίνδυνη γειτνίαση με γκρεμούς λόγω του αναμενόμενου κινδύνου.
 
Ο Ilan Lavi, Διευθύνων Σύμβουλος της Mediterranean Coast Cliffs Preservation Government Company, δήλωσε ότι «η επικείμενη καταιγίδα θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του γκρεμού ως αποτέλεσμα των ισχυρών ανέμων και των υψηλών κυμάτων.
Η ένταση της καταιγίδας θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση και την επικινδυνότητα τμημάτων του γκρεμού το κοινό της περιοχής».

Οι χιονοπτώσεις θα έχουν ήδη εξασθενήσει από το δεύτερο μισό της νύχτας της Τετάρτης και σιγά σιγά θα επανέλθουν σε βροχές στις περισσότερες τοποθεσίες. Ασθενής χιονόπτωση στην Ιερουσαλήμ αναμένεται ακόμη το πρωί της Πέμπτης. Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν απροκάλυπτα χαμηλές σε μεγάλο μέρος της χώρας. 
Λόγω της Elpis, η Ένωση Πόλεων Kinneret διέταξε το κλείσιμο όλων των παραλιών λόγω των συνοδευτικών ανέμων με ταχύτητα περίπου 60-70 km την ώρα και της έντονης βροχόπτωσης, ανέφερε το Maariv .
Σύμφωνα με τον τοπικό μετεωρολογικό ιστότοπο Yerushamayim, το ενδεχόμενο χιονόπτωσης την Τετάρτη είναι υψηλότερο από ό,τι στην καταιγίδα την περασμένη εβδομάδα, όταν καταγράφηκαν ασθενείς χιονοπτώσεις σε τμήματα της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης . Το σύστημα μπορεί να είναι παρόμοιο με τη χιονοθύελλα του Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, αν και είναι ακόμα ασαφές καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι την Τετάρτη.
Η Ελπίς είναι η πέμπτη ονομαζόμενη καταιγίδα στην Ομάδα Ανατολικής Μεσογείου της EUMETNET, η οποία περιλαμβάνει τις μετεωρολογικές υπηρεσίες του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου. 
Ορισμένα εβραϊκά ονόματα εμφανίζονται στη λίστα ονομάτων για τη σεζόν 2021/2022, συμπεριλαμβανομένων των Carmel, Irit, Joel, Lavi, Ora και Raphael.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης