Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bentley: Επένδυση 3,4 δισ. δολ. στην παραγωγή ηλεκτρoκίνητων οχημάτων

Bentley: Επένδυση 3,4 δισ. δολ. στην παραγωγή ηλεκτρoκίνητων οχημάτων
Το πρώτο ηλεκτροκίνιτο όχημα της Bentley θα πρέπει να βγει από τη γραμμή παραγωγής το 2025, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, αναφέρει το Tanjug
Η Bentley Motors σχεδιάζει να επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα 10 χρόνια στην παραγωγή πολυτελών, πλήρως ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κατασκευάστρια οχημάτων με παράδοση 102 ετών.
Η επένδυση θα περιλαμβάνει έρευνα και ανάπτυξη και σημαντικό εκσυγχρονισμό του ιστορικού εργοστασίου της Bentley στο Crewe (Αγγλία) έως το 2032, ανέφερε η εταιρεία.
Το συγκρότημα παραγωγής Crewe είναι το μοναδικό εργοστάσιο συναρμολόγησης Bentley παγκοσμίως.
Η Bentley, η οποία ανήκει στη γερμανική Volkswagen, ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την παραγωγή των ηλεκτροκίνητων της οχημάτων το 2020 ως μέρος του προγράμματος μετασχηματισμού «After 100», το οποίο περιλαμβάνει επίσης την επίτευξη πλήρους ουδετερότητας άνθρακα στην παραγωγή έως το 2030, και τώρα έχει αποκαλύψει την ποσότητα του επενδύσεις για πρώτη φορά.
Το πρώτο ηλεκτροκίνιτο όχημα της Bentley θα πρέπει να βγει από τη γραμμή παραγωγής το 2025, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, αναφέρει το Tanjug.
Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είναι γνωστή για τα υπερπολυτελή οχήματά της με οκτακύλινδρους και 12-κύλινδρους κινητήρες που κοστίζουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.
Σε αντίθεση με πολλές κύριες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Bentley θα βασιστεί σε υβριδικά ηλεκτροκίνητα οχήματα κατά τη μεταβατική περίοδο σε πλήρως ηλεκτροκίνητα μοντέλα και από το 2026 σκοπεύει να προσφέρει και πλήρως ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.
Η εταιρεία ανέφερε ότι πούλησε 14.659 οχήματα πέρυσι, αυξημένα κατά 31% από το 2020, όπου σημειώθηκαν πωλήσεις ρεκόρ 11.206 αυτοκινήτων και SUV, παρά την παγκόσμια κρίση, λόγω έλλειψης ηλεκτρονικών τσιπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης