Τελευταία Νέα
Διεθνή

Truss (ΥΠΕΞ Μ. Βρετανίας): Δεν αποκλείουμε κυρώσεις ακόμα και στον Putin

Truss (ΥΠΕΞ Μ. Βρετανίας): Δεν αποκλείουμε κυρώσεις ακόμα και στον Putin
Σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Μ. Βρετανία δεν αποκλείει ακόμα και το σενάριο επιβολής κυρώσεων στον ίδιο τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία διατύπωσε η υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Liz Truss.
Στη σκιά των δηλώσεων Biden περί επιβολής κυρώσεων ακόμα και στον ίδιο τον Putin και ερωτηθείσα κατά πόσο η Μ. Βρετανία εξετάζει αυτό το σενάριο η Βρετανίδα ΥΠΕΞ είπε χαρακτηριστικά πως «δεν αποκλείουμε τίποτα».
«Θα προωθήσουμε νέα νομοθεσία για να καταστήσουμε το καθεστώς κυρώσεων πιο αυστηρό ώστε να μπορούμε να βάλουμε στο στόχαστρο περισσότερες εταιρείες και πρόσωπα στη Ρωσία.
Θα το προωθήσουμε τις προσεχείς μέρες.
Αυτό δεν το αποκλείω» υπογράμμισε η Truss, η οποία υποστήριξε ότι η Μ. Βρετανία προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία.

Στηρίζω 100% τον Johnson

Στο άλλο «καυτό» θέμα της βρετανικής πολιτικής σκηνής που έχει να κάνει με την εμπλοκή του πρωθυπουργού Boris Johnson στα πάρτι της Downing Street τον Μάιο του 2020 εν μέσω lockdown, η Truss, η οποία προβάλλει ως ένα από τα φαβορί για τη διαδοχή του Johnson στην ηγεσία των Συντηρητικών, εφόσον αυτός υποβάλλει την παραίτησή του, είπε πως τον στηρίζει 100%.
Σε δηλώσεις της στο BBC η Truss υποστήριξε ότι αναμένει το πόρισμα της δημόσιας λειτουργού Sue Gray, όπου και θα φανεί ποια ήταν η εμπλοκή του Johnson σε αυτά τα πάρτι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης