Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προβάδισμα Trump για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το 2024

ΗΠΑ: Προβάδισμα Trump για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το 2024
O κυβερνήτης της Φλόριντα Ron De Santis θεωρείται από νωρίς, διεκδικητής του χρίσματος, στην περίπτωση που ο Trump δεν θα είναι προεδρικός υποψήφιος
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κυριαρχεί στο πεδίο των πιθανών διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για το 2024, αλλά ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron De Santis θεωρείται από νωρίς, διεκδικητής του χρίσματος, στην περίπτωση που ο Trump δεν θα είναι προεδρικός υποψήφιος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης (Harvard CAPS/Harris) που δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά στη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων «Τhe Hill».
Σε ένα υποθετικό σενάριο με οκτώ υποψήφιους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος για τους Ρεπουμπλικάνους, ο Trump έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, εξασφαλίζοντας ποσοστό υποστήριξης 57% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.
Ο Ron DeSantis και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence βρίσκονται σταθερά γύρω στο 12% και 11% αντίστοιχα.
Κανένας άλλος από τους πιθανούς διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων που συμπεριλήφθηκε στο υποθετικό σενάριο της δημοσκόπησης, δεν έλαβε διψήφιο ποσοστό.

Αν δεν κατέβει ο Trump...

Στην περίπτωση που ο Trump τελικά δεν υποβάλει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, τον αντικαθιστά ο DeSantis ευρισκόμενος στην πρώτη θέση των προτιμήσεων.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα λαμβάνει ποσοστό υποστήριξης 30%, όταν ο Trump δεν διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα, με τον Πενς να τον ακολουθεί με ποσοστό 24%.
Σε ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο ο γερουσιαστής Ted Cruz από το Τέξας λαμβάνει ποσοστό 14%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

H επιρροή Trump

Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη επιρροή που ασκεί ο Trump στους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους, καθώς ο ίδιος σταθμίζει τη στάση του, για μία ενδεχόμενη επιστροφή του στην εκλογική κούρσα του 2024.
Ο Trump δεν έχει απαντήσει ξεκάθαρα στην ερώτηση αν θα είναι και πάλι υποψήφιος για το Λευκό Οίκο.
Ο ίδιος, έχει ενεργοποιήσει μία άλλη εκστρατεία, αναφορικά με τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε ενώ κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του Trump και του DeSatnis, ο οποίος είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του αυτή τη χρονιά, αλλά θεωρείται ένας ισχυρός εν δυνάμει υποψήφιος, για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης