Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Wall Street με το βλέμμα σε Fed και Ουκρανία - Στο -1,22% ο S&P 500, ο Nasdaq -2,28%

Στο κόκκινο η Wall Street με το βλέμμα σε Fed και Ουκρανία - Στο -1,22% ο S&P 500, ο Nasdaq -2,28%
Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, λόγω του εντεινόμενου γεωπολιτικού ρίσκου με επίκεντρο την Ουκρανία αλλά και τη FED που θα προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων... παραμένουν ευάλωτοι

Απώλειες σημείωσε η Wall Street με τον δείκτη S&P 500 να βρίσκεται κοντά σε επίπεδα διόρθωσης, ενώ παράλληλα, όπως φαίνεται, η αγορά έχει στρέψει το βλέμμα της στο τι θα ανακοινώσει η Federal Reserves την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, αλλά και στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου σημειώθηκε σημαντική ανατροπή σκηνικού.
Ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε sell off έως σχεδόν -4%, στην πορεία ενεργοποιήθηκαν οι επαναγορές ιδίων μετοχών από τις εταιρίες για να αποτρέψουν τα χειρότερα και μηδένισαν τις αρχικές απώλειες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,19%, στις 34.297 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 βρέθηκε στο -1,22%, στις 4.356 μονάδες.
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαπραγματεύθηκε στο -2,28%, στις 13.669 μονάδες
O δείκτης φόβου ή μεταβλητότητας VIX βρίσκεται στις 32 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε φέτος (1,78%) καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική και προετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια.
Ο πρόεδρός της Jerome Powell  αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο αύριο για την αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο, με τη Fed να πραγματοποιεί άλλες τρεις αυξήσεις στη συνέχεια προκειμένου να αντιμετωπίσει το άλμα των τιμών στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών.
Kάπως έτσι, οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από μετοχές ανάπτυξης υπέρ των ασφαλέστερων «στοιχημάτων».
Ο δείκτης Nasdaq Composite βρίσκεται σε περιοχή διόρθωσης, σημειώνοντας πτώση 14% από το ενδοημερήσιο ρεκόρ του.
«Οι καθοδικοί κίνδυνοι από τη νομισματική σύσφιξη είναι υψηλότεροι σε σχέση με το ιστορικό.
Ο πόνος μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί σε μετοχές υψηλής αποτίμησης, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ευρύτερου ρίσκου» δήλωσε ο Maneesh Deshpande της Barclays σε σημείωμα την Τρίτη.
Οι επενδυτές περιμένουν τη διήμερη συνεδρίαση της Fed για την πολιτική που ξεκινά την Τρίτη για ενημερώσεις σχετικά με το πότε η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια και κατά πόσο.
Tην ίδια στιγμή, οι επενδυτές αποτιμούν το γεωπολιτικό ρίσκο στην Ουκρανία, το οποίο εντείνεται...  

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών συνέχισαν σε ανοδική τροχιά τον περασμένο Νοέμβριο, αν και η άνοδος έχει αρχίσει να επιβραδύνει όπως έδειξαν τα στοιχεία των δεικτών S&P CoreLogic Case-Shiller που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, σε εθνικό επίπεδο ο δείκτης εμφάνισε άνοδο 18,8% το Νοέμβριο του 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.
Ο δείκτης για 20 μητροπολιτικές περιοχές αυξήθηκε κατά 18,3% σε ετήσια βάση, επιβραδύνοντας από την άνοδο του προηγούμενου μήνα κατά 18,5%.
Σε μηνιαία βάση ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,9% μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. 
Ο δε δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε στις 113,8 μονάδες από την καθοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του Δεκεμβρίου στις 115,2 μονάδες.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τον δείκτη στις 111,2 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, στο 4,4% υποβαθμίζει την εκτίμησή του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για φέτος, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και ο υψηλότερος πληθωρισμός εμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη.

Παράλληλα, η 3M Co. ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η Johnson & Johnson δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα για το δ’ τρίμηνο. 
Οι τρεις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν Salesforce (-3,43%), Microsoft (-2,66%) και Walgreens Boots Alliance (-2,65%).

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 2,8% στα 85,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύθηκε 0,6% στα 1.852 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης