Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη 0,4% για τον χρυσό, στα 1.849,40 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Ήπια κέρδη 0,4% για τον χρυσό, στα 1.849,40 δολάρια ανά ουγγιά
Ο χρυσός λειτουργεί σαν «πτήση προς το ασφαλές εμπόριο» σε ένα σενάριο αναμονής μέχρι την αυριανή ανακοίνωση της Fed, δήλωσε ο Bob Haberkorn

Σε υψηλό δύο μηνών έφτασε τη Τρίτη 25 Ιανουαρίου ο χρυσός, με τις γεωπολιτικές ανησυχίες για την Ουκρανία να οδηγούν τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ κέρδισαν 0,4% στα 1.849,40 δολάρια ανά ουγγιά.
Στο μεταξύ, η Ρωσία είπε ότι παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν 8.500 στρατιώτες σε επιφυλακή για να είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν σε περίπτωση κλιμάκωσης, ενώ η Βρετανία προέτρεψε τους Ευρωπαίους συμμάχους της να έχουν έτοιμες κυρώσεις εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.
Ο χρυσός λειτουργεί σαν "πτήση προς το ασφαλές εμπόριο" σε ένα σενάριο αναμονής μέχρι την αυριανή ανακοίνωση της Fed, δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures.
Οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για το πόσο επιθετική ως προς τα επιτόκια θα είναι η Fed για το υπόλοιπο του έτους και εάν θα σηματοδοτούσε περισσότερες αυξήσεις για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, πρόσθεσε ο Haberkorn.
Η Fed αναμένεται να υποδείξει ότι σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια τον Μάρτιο και να προσφέρει πληροφορίες για το πόσο επιθετική σκοπεύει να είναι ως προς αυτά.
Αν και ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και των γεωπολιτικών κινδύνων, οι αυξήσεις των επιτοκίων θα αύξαναν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης