Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλύπτει τις αρχικές βαριές απώλειες η Wall Street - Στο -0,6% ο S&P 500, ο Nasdaq -1,3%

Καλύπτει τις αρχικές βαριές απώλειες η Wall Street - Στο -0,6% ο S&P 500, ο Nasdaq -1,3%
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στο -0,9%, στις 34.054 μονάδες, από χαμηλό 33.150 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Καλύπτουν μέρος από το αρχικό χαμένο έδαφος οι κυριότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, σε μια συνεδρίαση-καρμπόν με αυτή της 24ης Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα comeback στην ιστορία.
Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου σημειώθηκε σημαντική ανατροπή σκηνικού.
Ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε sell off έως σχεδόν -4%, στην πορεία ενεργοποιήθηκαν οι επαναγορές ιδίων μετοχών από τις εταιρίες για να αποτρέψουν τα χειρότερα και μηδένισαν τις αρχικές απώλειες.
Ωστόσο, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, λόγω του εντεινόμενου γεωπολιτικού ρίσκου με επίκεντρο την Ουκρανία αλλά και τη FED που θα προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων... παραμένουν ευάλωτοι.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακές μεταβολές, στις 34.405 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 βρίσκεται στο -0,6%, στις 4.384 μονάδες.
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση -1,3%, στις 13.669 μονάδες
O δείκτης φόβου ή μεταβλητότητας VIX βρίσκεται στις 29 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε φέτος (1,74%) καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική και προετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια.
Οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από μετοχές ανάπτυξης υπέρ των ασφαλέστερων «στοιχημάτων».
Ο δείκτης Nasdaq Composite βρίσκεται σε περιοχή διόρθωσης, σημειώνοντας πτώση 14% από το ενδοημερήσιο ρεκόρ του.
«Οι καθοδικοί κίνδυνοι από τη νομισματική σύσφιξη είναι υψηλότεροι σε σχέση με το ιστορικό.
Ο πόνος μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί σε μετοχές υψηλής αποτίμησης, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ευρύτερου ρίσκου» δήλωσε ο Maneesh Deshpande της Barclays σε σημείωμα την Τρίτη.
Οι επενδυτές περιμένουν τη διήμερη συνεδρίαση της Fed για την πολιτική που ξεκινά την Τρίτη για ενημερώσεις σχετικά με το πότε η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια και κατά πόσο.
Tην ίδια στιγμή, οι επενδυτές αποτιμούν το γεωπολιτικό ρίσκο στην Ουκρανία, το οποίο εντείνεται...  

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών συνέχισαν σε ανοδική τροχιά τον περασμένο Νοέμβριο, αν και η άνοδος έχει αρχίσει να επιβραδύνει όπως έδειξαν τα στοιχεία των δεικτών S&P CoreLogic Case-Shiller που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, σε εθνικό επίπεδο ο δείκτης εμφάνισε άνοδο 18,8% το Νοέμβριο του 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.
Ο δείκτης για 20 μητροπολιτικές περιοχές αυξήθηκε κατά 18,3% σε ετήσια βάση, επιβραδύνοντας από την άνοδο του προηγούμενου μήνα κατά 18,5%.
Σε μηνιαία βάση ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,9% μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. 
Την ίδια στιγμή, στο 4,4% υποβαθμίζει την εκτίμησή του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για φέτος, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και ο υψηλότερος πληθωρισμός εμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη.

Στα επιχειρηματικά, η μετοχή της General Electric υποχωρεί 6%, μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Παράλληλα, η 3M Co. ανακοίνωσε σήμερα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η Johnson & Johnson δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα για το δ’ τρίμηνο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,25% στα 83,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στα 1.840 δολάρια ανά ουγκιά.

Άνοδος στις διεθνείς αγορές μετά το sell off

Άνοδος σημειώθηκε στις διεθνείς αγορές μετά το sell off της Δευτέρας, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στη Wall Street, τη Federal Reserve και τις γεωπολιτικές εξελίξεις που αφορούν την Ουκρανία.
Στην Ευρώπη, οι αγορές ανακάμπτουν, ωστόσο τα κέρδη έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,75% στις 15.122 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1% στις 7.370 μονάδες.
Στις 6.837 μονάδες με άνοδο 0,74% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,24% στις 26.035 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύθηκε στις 8.480 μονάδες, με άνοδο 0,74%.

Γερμανία: Βελτιώθηκε ο Ifo επιχειρηματικού κλίματος στις 95,7 μονάδες

Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιανουάριο, με τον δείκτη Ifo να ενισχύεται στις 95,7 μονάδες έναντι 94,7 τον Δεκέμβριο του 2021.
ο δείκτης Ifo ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.
Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών ανήλθε στις 96,1 καταγράφοντας πτώση 0,8 μονάδων, ενώ ο δείκτης προσδοκιών διαμορφώθηκε στις 95,2 μονάδες, με άνοδο 2,6 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης