Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen: Συνεργασία με την Bosch για συστήματα αυτόνομης οδήγησης

Volkswagen: Συνεργασία με την Bosch για συστήματα αυτόνομης οδήγησης
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη συνεργασία ανάμεσα στις δύο γερμανικές βιομηχανίες

Η Cariad, θυγατρική της Volkswagen στον τομέα του λογισμικού, και η Bosch ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη λογισμικού αυτόνομης οδήγησης που θα χρησιμοποιηθεί στα οχήματα της Volkswagen.
Το λογισμικό θα ενεργοποιεί το Επίπεδο 2 (Level2) αυτόνομης οδήγησης, δηλαδή την ικανότητα οδήγησης του οχήματος – χωρίς ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης στο τιμόνι – σε πόλεις, αγροτικές περιοχές και αυτοκινητόδρομους, όπως επίσης και το Επίπεδο 3 (Level3) δηλαδή την πλήρη ανάληψη του ελέγχου του οχήματος από το σύστημα κατά την κίνηση σε αυτοκινητοδρόμους.
Τα συστήματα Level2 πρόκειται να εγκατασταθούν στα οχήματα της Volkswagen από το 2023.
Σημειώνεται ότι το λογισμικό που θα αναπτυχθεί, καθώς και άλλα μέρη του συστήματος, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταίρων.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη συνεργασία ανάμεσα στις δύο γερμανικές βιομηχανίες καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί η δημιουργία κοινοπραξίας, έως το τέλος του έτους, που θα αναλάμβανε τον εξοπλισμό εργοστασίων παραγωγής μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης