Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να επανεξεταστεί ο εμβολιασμός για τα παιδιά 5-11 ετών ζητούν οι παιδίατροι στη Δανία

Να επανεξεταστεί ο εμβολιασμός για τα παιδιά 5-11 ετών ζητούν οι παιδίατροι στη Δανία
Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας πρέπει να επανεκτιμήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού των παιδιών υπό το πρίσμα της νέας παραλλαγής Omicron
Να επανεξετάσει εάν πρέπει να συνεχίσει να συνιστά το εμβόλιο για παιδιά στη Δανία, καλούν οι παιδίατροι της χώρας, καθώς πολλές χώρες αποφεύγουν συστηματικά να συστήσουν τα εμβόλια για τον COVID για παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών.
Σύμφωνα με τον παιδίατρο Klaus Birkelund Johansen, πρόεδρο της Δανικής Παιδιατρικής Εταιρείας, η απόφαση της Νορβηγίας βασίζεται στα τελευταία δεδομένα της Omicron, ενώ η Δανία εξακολουθεί να βασίζει τις συστάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών στην παραλλαγή Delta.
Ως εκ τούτου, πιστεύει ότι το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας πρέπει να επανεκτιμήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού των παιδιών υπό το πρίσμα της νέας παραλλαγής Omicron.
«Όταν χώρες, όπως η Δανία, βλέπουν τα ίδια δεδομένα και καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα, μπορώ να καταλάβω γιατί οι γονείς στη Δανία δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι να κάνουν», είπε.
Στη Νορβηγία, οι υγειονομικές αρχές τόνισαν ότι το εμβόλιο είναι πιο σημαντικό για παιδιά με χρόνιες παθήσεις ή παιδιά που έρχονται σε επαφή με ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα.
Συνολικά, το 27,4% της ηλικιακής ομάδας 5-11 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως στη Δανία, ενώ το 41,1% αυτής της ομάδας έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης