Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή σκηνικού στη Wall μετά το sell off... ενεργοποιήθηκαν οι επαναγορές ιδίων μετοχών - Στο +0,3% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,63% από -4%

Ανατροπή σκηνικού στη Wall μετά το sell off... ενεργοποιήθηκαν οι επαναγορές ιδίων μετοχών - Στο +0,3% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,63% από -4%
Με επαναγορές ιδίων μετοχών που ξεκίνησαν σήμερα στην Wall μηδενίστηκαν οι αρχικές μεγάλες απώλειες και οι δείκτες έκλεισαν με κέρδη

(upd13) Σημαντική ανατροπή σκηνικού σημειώθηκε στην Wall Street ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε sell off έως σχεδόν -4% στην πορεία ενεργοποιήθηκαν οι επαναγορές ιδίων μετοχών από τις εταιρίες για να αποτρέψουν τα χειρότερα και μηδένισαν τις αρχικές απώλειες, ενώ οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν με οριακά κέρδη.
Να σημειωθεί ότι ρόλο στην αλλαγή κλίματος διαδραμάτισαν οι καλές επιδόσεις των Home Depot και της Travelers

Ωστόσο οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street λόγω του εντεινόμενου γεωπολιτικού ρίσκου με επίκεντρο την Ουκρανία αλλά και την FED που θα προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων... παραμένουν ευάλωτοι. 
Η συνεδρίαση της FED στις 26 Ιανουαρίου 2022 είναι κρίσιμη.
Επίσης αρχίζουν οι επενδυτικές τράπεζες να ανησυχούν ότι έρχεται... ύφεση στην αμερικανική οικονομία και στασιμοπληθωρισμός... ενώ θα υπάρξουν και προειδοποιήσεις στα κέρδη με profit warning για μειώσεις κερδοφορίας.

Παράλληλα, η παραλλαγή Omicron επιβράδυνε την οικονομική δραστηριότητα, με τον δείκτη Chicago Fed τον Δεκέμβριο να υποχωρεί σε αρνητικό έδαφος.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι από 24 Ιανουαρίου ενεργοποιούνται οι επαναγορές ιδίων μετοχών στην Wall Street ενώ η Morgan Stanley βλέπει ότι ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 θα υποχωρήσει στις 3.500 μονάδες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο +0,3%, στις 34.366 μονάδες, από χαμηλό 33.150 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε με κέρδη +0,28%, στις 4.410 μονάδες από χαμηλό ημέρας 4.221 μονάδες.
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στο +0,63%, στις 13.855 μονάδες από χαμηλό ημέρας 13.094 μονάδες.
O δείκτης φόβου ή μεταβλητότητας VIX βρίσκεται στις 29,86 μονάδες από υψηλό ημέρας 39 μονάδες.
Ο δείκτης Russell ο δείκτης μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης μετά τις αρχικές απώλειες έκλεισε με κέρδη +2,24% στις 2.032 μονάδες.
Να σημειωθεί ότι προέρχεται από σερί ισχυρής διόρθωσης...
2022-01-24_12-59-13.jpg

2022-01-24_13-00-03.jpg

SPX_correction.jpg

Russell_bear_market.jpg

spotgamma.jpg
Σε μία ακόμη έντονα πτωτική βουτιά βρίσκονται τα κρυπτονομίσματα τις τελευταίες ώρες, με το Bitcoin και το Ether να βρίσκονται πλέον σε πολύμηνα χαμηλά και την κεφαλαιοποίηση της αγοράς να χάνει περίπου 130 δισ. δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο.
Ειδικότερα, το Bitcoin υποχωρεί κατά 5% τις τελευταίες 24 ώρες και διαπραγματεύεται στα 33.755 δολάρια, με το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς, να χάνει πάνω από 8% τις τελευταίες 24 ώρες, στα 2.239 δολάρια.
H απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς είναι στο 1,7% 

Το ψυχροπολεμικό θρίλερ συνεχίζεται, με τους προέδρους της Ρωσίας και των ΗΠΑ Vladimir Putin και Joe Biden να ετοιμάζονται για νέο γύρο επαφών με φόντο την Ουκρανία…

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης Chicago Fed τον Δεκέμβριο κινήθηκε χαμηλότερα, κινούμενος σε αρνητικό έδαφός.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης που μετράει την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ διολίσθησε στις -0,15 μονάδες από 0,44 τον Νοέμβριο.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν ανάκαμψη του δείκτη στις 0,49 μονάδες.
Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από το μηδέν καταδεικνύει συρρίκνωση του κλάδου.  

Στα επιχειρηματικά νέα, οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα έχουν να περιμένουν και σημαντικά αποτελέσματα 4ου τριμήνου, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται οι Microsoft, Apple και Tesla.
Την προηγούμενη εβδομάδα, μεγάλα «χαρτιά» απογοήτευσαν το επενδυτικό κοινό, όπως η Goldman Sachs και το Netflix.
Ακόμα, την απόλυση του διευθύνοντα συμβούλου και την εξερεύνηση πώλησης ζητά η Blackwells Capital LLC από την Peloton, έπειτα από τη «βουτιά» 80% της μετοχής.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το MarketWatch, η Blackwells Capital έχει ποσοστό μικρότερο του 5% στην εταιρεία ποδηλάτων και ετοιμάζεται να πιέσει το διοικητικό συμβούλιο για έξοδο του CEO.

Τριγμοί στις ευρωπαϊκές αγορές

Υπό ισχυρή πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το γεωπολιτικό ρίσκο να καθορίζει το κλίμα στις αγορές, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρούσε -3% στις 15.130 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες -2,5% στις 7.305 μονάδες.
Στις 6.800 μονάδες με πτώση 3,8% διαπραγματεύθηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε πτώση 3,9% στις 024 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύτηκε στις 8.434 μονάδες, με πτώση -3%. 

Πλήγμα από την Omicron δέχτηκε ο σύνθετος PMI Ευρωζώνης

Η παραλλαγή Omicron επιβράδυνε την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, με τους δείκτες PMI (Purchasing Managers’ Index) να προμηνύουν μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.
Ειδικότερα, η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης αποδυναμώθηκε περαιτέρω αυτό το μήνα, καθώς οι νέοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού επέφεραν άλλο ένα πλήγμα στην κυρίαρχη δραστηριότητα υπηρεσιών της ζώνης.
Ο δείκτης Flash Composite Purchasing Managers της IHS Markit, που θεωρείται ως δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, έπεσε στις 52,4 μονάδες τον Ιανουάριο από 53,3 τον Δεκέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021 και κάτω από τις 52,6 μονάδες που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.
«Το κύμα της Omicron οδήγησε σε μια ακόμη απότομη πτώση των δαπανών για πολλές υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές στην αρχή του έτους, με τον τουρισμό, τα ταξίδια και την αναψυχή να έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης