Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα από την Omicron δέχτηκε ο σύνθετος PMI Ευρωζώνης τον Ιανουάριο του 2022

tags :
Πλήγμα από την Omicron δέχτηκε ο σύνθετος PMI Ευρωζώνης τον Ιανουάριο του 2022
Προβλέπεται επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στην Ευρωζώνη
Η παραλλαγή Omicron επιβράδυνε την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, με τους δείκτες PMI (Purchasing Managers’ Index) να προμηνύουν μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.
Ειδικότερα, η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης αποδυναμώθηκε περαιτέρω αυτό το μήνα, καθώς οι νέοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού επέφεραν άλλο ένα πλήγμα στην κυρίαρχη δραστηριότητα υπηρεσιών της ζώνης.
Ο δείκτης Flash Composite Purchasing Managers της IHS Markit, που θεωρείται ως δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, έπεσε στις 52,4 μονάδες τον Ιανουάριο από 53,3 τον Δεκέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021 και κάτω από τις 52,6 μονάδες που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.
«Το κύμα της Omicron οδήγησε σε μια ακόμη απότομη πτώση των δαπανών για πολλές υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές στην αρχή του έτους, με τον τουρισμό, τα ταξίδια και την αναψυχή να έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης