Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «συνετή» χρήση του όπλου των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας καλεί η Γερμανία – Διαφωνία με τις ΗΠΑ

Σε «συνετή» χρήση του όπλου των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας καλεί η Γερμανία – Διαφωνία με τις ΗΠΑ

Σε κίνδυνο ο εφοδιασμός της Ευρώπης με φυσικό αέριο - Το γεωπολιτικό... σταυρόλεξο 

Σχετικά Άρθρα

Προέτρεψε την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες να σκεφτούν προσεκτικά και να δράσουν με σύνεση όταν εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για οποιαδήποτε επίθεση κατά της Ουκρανίας ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz στο πλαίσιο μιας κρίσης που φέρνει τον κύριο προμηθευτή φυσικού αερίου του Βερολίνου σε αντίθεση με τους συμμάχους του, σύμφωνα με δημοσιεύμα του Reuters την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2021.

Εφοδιασμός με φυσικό αέριο

Μεταξύ μιας σειράς πιθανών δυτικών κυρώσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου Putin, η Γερμανία θα μπορούσε να περιλάβει τη ανακοπή της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 2 που μεταφέριε φυσικό αέριο από τη Ρωσία, εάν εισβάλει στην Ουκρανία.
Αλλά αυτό θα κινδύνευε να επιδεινώσει μια κρίση στον εφοδιασμό φυσικού αερίου στην Ευρώπη που έχει προκαλέσει την εκτόξευση των τιμών της ενέργειας.

Οι συμφωνηθείσες αρχές

Η σύνεση υπαγορεύει την επιλογή μέτρων που θα έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση σε όσους παραβιάζουν τις από κοινού συμφωνημένες αρχές, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung την Κυριακή 23 Ianoyar;ioy 2022.
Ταυτόχρονα, πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες που θα έχει αυτό για εμάς, πρόσθεσε ο Scholz, λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι υπάρχει διαθέσιμο κυρωτικό μέτρο χωρίς συνέπειες για τη Γερμανία.
Σύμφωνα με μια προδημοσίευση της συνέντευξης την οποία επικαλείται το Reuters, ο Scholz απάντησε επίσης σε οποιαδήποτε εντύπωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σύνολο κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης