Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σχέδιο για κατάργηση πρόσθετης χρέωσης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Γερμανία: Σχέδιο για κατάργηση πρόσθετης χρέωσης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Περίπου 4,2 εκατομμύρια γερμανικά νοικοκυριά θα δουν τους λογαριασμούς ρεύματος να αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 63,7% φέτος, ενώ 3,6 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 62,3% υψηλότερους από ό,τι το 2021

Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να καταργήσει φέτος μια πρόσθετη χρέωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, για να απαλύνει την πίεση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους σε εκατομμύρια νοικοκυριά, δήλωσε ο συναρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) Lars Klingbeil το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

H συμφωνία 

Τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα της Γερμανίας συμφώνησαν, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνασπισμού τους που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο, να καταργήσουν το λεγόμενο τέλος EEG στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Ιανουαρίου 2023.
«Εξετάζουμε τώρα αν μπορεί να προωθηθεί», είπε ο Klingbeil στο περιθώριο συνεδρίασης του SPD.

Κυβερνητικός συνασπισμός 

Η προσαύξηση μειώθηκε κατά 43% από την 1η Ιανουαρίου, αλλά εξακολουθεί να αναμένεται να κοστίσει στα νοικοκυριά κατά μέσο όρο 222 ευρώ φέτος.
Ο Klingbeil  δήλωσε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα για να στηρίξει τους καταναλωτές που θα πρέπει να διαχειριστούν αυξανόμενα κόστη για θέρμανση και φωτισμό, εξ ου και οι συνομιλίες μεταξύ του SPD και των υπόλοιπων εταίρων του στο συνασπισμό.
«Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα δούμε αποτελέσματα πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Μετακύλιση του κόστους

Περίπου 4,2 εκατομμύρια γερμανικά νοικοκυριά θα δουν τους λογαριασμούς ρεύματος να αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 63,7% φέτος, ενώ 3,6 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 62,3% υψηλότερους από ό,τι το 2021, καθώς οι προμηθευτές μετακυλίουν σε αυτούς το κόστος ρεκόρ στην αγορά χονδρικής, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανίας.
Όπως πολλές άλλες χώρες, η Γερμανία βρίσκεται στη λαβή μιας ενεργειακής κρίσης από τότε που η άρση των περιορισμών για τον COVID-19 πέρυσι είδε τεράστια ζήτηση για εξαντλημένα αποθέματα φυσικού αερίου, οδηγώντας τις τιμές του και  των σχετικών προϊόντων και τις άδειες εκπομπών άνθρακα σε ιστορικά υψηλό επίπεδο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης