Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Είσοδος μόνο για πλήρως εμβολιασμένους από τις χερσαίες πύλες εισόδου στη χώρα

ΗΠΑ: Είσοδος μόνο για πλήρως εμβολιασμένους από τις χερσαίες πύλες εισόδου στη χώρα
Το μέτρο αρχίζει να ισχύει από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Από το Σάββατο (22/1/2022), οι ξένοι υπήκοοι που επιθυμούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, μέσω τερματικών σταθμών πορθμείων ή χερσαίων πυλών εισόδου στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ή ΗΠΑ-Καναδά πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid και να παρέχουν σχετικές αποδείξεις εμβολιασμού, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS).
Τα χερσαία σύνορα ήταν κλειστά για τα μη απαραίτητα ταξίδια επί 20 μήνες εν μέσω της πανδημίας.
Ξένοι επισκέπτες επιτρεπόταν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 8 Νοεμβρίου 2021 — συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων συνόρων και των τερματικών σταθμών πορθμείων — εάν είχαν εμβολιαστεί κατά του Covid, γράφουν οι Epoch Times.
Εκείνη την περίοδο, οι βασικοί εργαζόμενοι, όπως οι οδηγοί φορτηγών και οι νοσοκόμες που διέσχιζαν τα χερσαία σύνορα, δεν ήταν υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν.
Η DHS ανακοίνωσε ότι θα ισχύει ο πλήρης εμβολιασμός τόσο για μη βασικούς όσο και για βασικούς ταξιδιώτες.
Η απαίτηση δεν θα ισχύει για πολίτες των ΗΠΑ, μόνιμους κατοίκους ή υπηκόους ΗΠΑ.
Σε αντίθεση με τους αεροπορικούς ταξιδιώτες, τα άτομα που διασχίζουν χερσαία σύνορα ή τερματικούς σταθμούς πορθμείων δεν απαιτείται να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία πρόσφατου αρνητικού τεστ Covid.
Για να εισέλθουν αεροπορικώς στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αλλοδαποί μη μετανάστες ταξιδιώτες πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid.
Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις που θα επιτρέψουν στο άτομο να εισέλθει χωρίς να χρειάζεται να εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης