Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο COVID-19 στις ΗΠΑ - Οι λοιμώξεις μειώθηκαν ως και 40% σε εβδομαδιαία βάση

tags :
Υποχωρεί ο COVID-19 στις ΗΠΑ - Οι λοιμώξεις μειώθηκαν ως και 40% σε εβδομαδιαία βάση
Στα βορειοανατολικά, όπου σημειώθηκαν μερικά από τα υψηλότερα κρούσματα κατά την τελευταία έκρηξη, οι λοιμώξεις μειώνονται κατά 40% από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Υποχωρεί η πανδημία COVID-19 στις ΗΠΑ όπως δείχνουν οι μετρήσεις καθώς οι μολύνσεις έχουν μειωθεί σε 19 πολιτείες συν την Ουάσιγκτον, DC και το Πουέρτο Ρίκο, όπως έδειξε μια ανάλυση της περασμένης εβδομάδας έως την Πέμπτη σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται σε μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών που πλήττονται περισσότερο από την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Omicron σύμφωνα με ανάλυση του Reuters των δεδομένων δημόσιας υγείας, προσφέροντας πρώιμες ενδείξεις ότι ο ιός υποχωρεί.

Η πτωτική πορεία

Στα βορειοανατολικά, όπου σημειώθηκαν μερικά από τα υψηλότερα κρούσματα κατά την τελευταία έκρηξη, οι λοιμώξεις μειώνονται κατά 40% από εβδομάδα σε εβδομάδα.

«Σίγουρα είναι καλό για εμάς όσον αφορά την τροχιά του Omicron», δήλωσε ο Wafaa El-Sadr, καθηγητής επιδημιολογίας και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη.
Η πτώση ήταν πιο μέτρια σε εθνικό επίπεδο, με τα νέα αναφερόμενα κρούσματα COVID-19 να μειώνονται κατά 7% την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, καθώς η Omicron ανεβαίνει σε ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας.
Τα δεδομένα για τον COVID-19 συχνά υστερούν μερικές ημέρες από την πραγματική κατάσταση πραγμάτων.
Στις Μεσοδυτικές πολιτείες, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 11% τις τελευταίες επτά ημέρες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και αυξήθηκαν κατά 2% στο Νότο, αν και η αύξηση επιβραδύνθηκε σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι δυτικές πολιτείες σημείωσαν πτώση 3% από εβδομάδα σε εβδομάδα στις νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τον απολογισμό.
Σε εθνικό επίπεδο, τα νέα κρούσματα ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 738.000 ημερησίως, από το ανώτατο όριο των 805.000 στις 15 Ιανουαρίου.
Οι θάνατοι, οι οποίοι συνήθως καθυστερούν τις νέες λοιμώξεις κατά περίπου τρεις εβδομάδες και εμφανίζονται κυρίως μεταξύ των μη εμβολιασμένων, είναι κατά μέσο όρο περισσότεροι από 2.000 την ημέρα. ημέρα, αύξηση 50% από την αρχή του μήνα.
Αυτός είναι ο υψηλότερος μέσος αριθμός θανάτων από COVID-19 από τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά χαμηλότερος από το ρεκόρ των 3.300 ζωών που χάνονται την ημέρα τον Ιανουάριο του 2021.
Οι νοσηλείες από τον COVID, επίσης ένας δείκτης υστέρησης, σημείωσαν ρεκόρ την Πέμπτη στις 152.746, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, αλλά έχουν δείξει σημάδια σταθεροποίησης σε περίπου 150.000 την περασμένη εβδομάδα.

Δεν βγήκαμε ακόμη από το τούνελ

«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε έξω από το δάσος, ότι υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», είπε ο El-Sadr.
«Αυτό το φως είναι πιο κοντά ή πιο μακριά ανάλογα με το ποιος είσαι και πού τυχαίνει να βρίσκεσαι».
Πολλά νοσοκομειακά συστήματα σε ολόκληρη τη χώρα εξακολουθούν να αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το κύμα που προκαλείται από το Omicron.
Την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση του προέδρου Joe Biden δήλωσε ότι στέλνει στρατιωτικούς ιατρούς σε νοσοκομεία σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του «κατακλυσμού» των κρουσμάτων και των ελλείψεων προσωπικού.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχισε επίσης πρόσφατα να παρέχει στους Αμερικανούς πρόσβαση σε δωρεάν κατ' οίκον τεστ COVID-19 και σύντομα θα διαθέσει εκατομμύρια μάσκες N95 μετά την κριτική του Μπάιντεν ότι δεν κατέβαλλε αρκετές προσπάθειες πέρα ​​από τα εμβόλια για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η αναδίπλωση και η αισιοδοξία για επιστροφή στην κανονικότητα

Η ταχεία εξάπλωση του Omicron κατά τις χειμερινές διακοπές ανάγκασε πολλούς Αμερικανούς να βάλουν φρένο στα σχέδια για σταδιακή επιστροφή στην κανονική ζωή καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήλθαν στο τρίτο έτος πανδημίας.
Τα μαθήματα ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν σε σχολεία ορισμένων περιφέρειών, με τις τάξεις των δασκάλων και του προσωπικού να αποδεκατίζονται από τις ασθένειες και τις απαιτήσεις ασφάλειας.
Οι εξουθενωμένοι γονείς αφέθηκαν να πλοηγηθούν σε ένα συνονθύλευμα σχολικών πολιτικών για τον COVID-19, ενώ ορισμένοι μαθητές, που αισθάνονταν ανασφαλείς στα σχολικά κτίρια, έκαναν κινητοποιήσεις απαιτώντας τη μετάβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Οι επιχειρήσεις άλλαξαν ή ανέβαλαν σχέδια back-to-office, ενώ η σαρωτική έκρηξη ανάγκασε τους χώρους διασκέδασης και τα εστιατόρια με έλλειψη προσωπικού να κλείσουν προσωρινά.
Ωστόσο, η πρόσφατη πτώση των κρουσμάτων στις πρώτες και πληγείσες πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ δεν είναι η μόνη αιτία αισιοδοξίας.
Ο El-Sadr, ο καθηγητής επιδημιολογίας, επεσήμανε τις θετικές εξελίξεις στον τρέχοντα αγώνα κατά της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου ότι το Omicron έχει αποδειχθεί πιο ήπιο σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις του κορωνοϊού, τη μεγάλη προστασία των εμβολίων έναντι σοβαρών ασθενειών και τη δυνατότητα για εμβόλια mRNA να προσαρμόζεται γρήγορα σε νέες παραλλαγές.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης