Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates στο WEF για την «πράσινη ανάπτυξη»: Λίγες εταιρείες θα τα καταφέρουν - Οι υπόλοιπες θα κλείσουν

Bill Gates στο WEF για την «πράσινη ανάπτυξη»: Λίγες εταιρείες θα τα καταφέρουν - Οι υπόλοιπες θα κλείσουν
Ο Gates τόνισε επίσης ότι δεν χρειάζονται πολλές εταιρείες, καθώς αρκούν μερικές δεκάδες για την επίτευξη του στόχου τους

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης, μίλησε και ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Microsoft,  Bill Gates. 
Ο δισεκατομμυριούχος αυτή τη φορά δεν ασχολήθηκε μόνο με την πανδημία και τα εμβόλια, αλλά και με την «πράσινη ανάπτυξη» και το πώς θα δημιουργηθεί μια κοινωνία που θα βασίζεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 
Ο Mr Microsoft παραδέχθηκε χωρίς ενδοιασμούς ότι η οικονομία θα αλλάξει, θα υπάρξει φόρος στο διοξείδιο στο άνθρακα, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι οι περισσότερες εταιρείες θα αποτύχουν. 
Ο Gates τόνισε επίσης ότι δεν χρειάζονται πολλές εταιρείες, καθώς αρκούν μερικές δεκάδες για την επίτευξη του στόχου τους.
Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Gates, σύμφωνα με το CNBC:
«Οι πλούσιες χώρες πρέπει να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο τόσο στην χρηματοδότηση όσο και την έρευνα και με πολιτικές και φόρους.
Μόνο αν αυτό γίνει με επιθετικό τρόπο, το οικονομικό κόστος θα μειωθεί αρκετά, ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε όλες τις χώρες μεσαίου εισοδήματος και πούμε: αλλάξτε ολόκληρη την βιομηχανία τσιμέντου και ολόκληρη την βιομηχανία χάλυβα.
Ο αριθμός των εταιρειών που εργάζονται σε αυτά τα πράγματα είναι πολύ συναρπαστικός και πολλές από αυτές θα αποτύχουν, αλλά χρειαζόμαστε μερικές δεκάδες αυτές για να τα καταφέρουμε».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης