Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ καταργεί ως ανώφελη την καραντίνα για παιδιά και εφήβους ως 18 ετών, εμβολιασμένα και μη

Το Ισραήλ καταργεί ως ανώφελη την καραντίνα για παιδιά και εφήβους ως 18 ετών, εμβολιασμένα και μη
Εάν τα εμπορικά κέντρα και οι χώροι ψυχαγωγίας είναι ανοιχτά, δεν έχει νόημα να κλείνουν τα σχολεία και οι τάξεις, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αποφάσισε να συστήσει μια τρίτη δόση για παιδιά υψηλού κινδύνου μετά από μελέτη που δείχνει βελτιωμένη προστασία έναντι της Omicron, η καραντίνα για τα παιδιά όμως πρόκειται να ακυρωθεί στο σύνολό της από την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, μετά από συζητήσεις του υπουργείου Υγείας με παιδιάτρους για την πολιτική απομόνωσης του κορωνοϊού στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett, ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz και ο υπουργός Παιδείας Yifat Shasha-Biton συμφώνησαν στις νέες κατευθυντήριες γραμμές που θα αντικαταστήσουν την τρέχουσα πολιτική απομόνωσης στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Έχουν οριστεί να ανακοινώσουν την απόφαση στις 7:30 μ.μ. το απόγευμα της Πέμπτης σε ζωντανή δήλωση στον Τύπο, όπως μεταφέρει η Jerusalem Post.

Όλα τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες ηλικίας μεταξύ 0-18 ετών, τόσο εμβολιασμένα όσο και μη,
δεν θα χρειάζεται πλέον να αυτοαπομονώνονται αφού έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Αντίθετα, θα πρέπει να υποβληθούν σε μια σειρά από τρεις δοκιμές αντιγόνου, την πρώτη, την τρίτη και την πέμπτη ημέρα μετά την έκθεση, και δεν θα χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα όσο συνεχίζουν να είναι ασυμπτωματικοί.
"Η απόφαση να τερματιστεί η απομόνωση εντός του εκπαιδευτικού συστήματος είναι απαραίτητη - εάν τα εμπορικά κέντρα και οι χώροι ψυχαγωγίας είναι ανοιχτά, δεν έχει νόημα να κλείνουν τα σχολεία και οι τάξεις", δήλωσε ο πρώην γενικός διευθυντής του υπουργείου Παιδείας Michael Kohen.
Επίσης, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ συνέστησε τα παιδιά υψηλού κινδύνου ηλικίας 5-11 ετών να εμβολιαστούν  με μια τρίτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19.
Η πρόταση ακολουθεί μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τα ποσοστά νοσηρότητας των παιδιών και των εφήβων κατά τη διάρκεια του κύματος Omicron στο Ισραήλ και τον βαθμό στον οποίο το εμβόλιο τους προστατεύει.

Διαπιστώσεις

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από ερευνητές από το Υπουργείο Υγείας, το Ινστιτούτο Επιστημών Weizman, το Technion, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο και το Ιατρικό Κέντρο Sheba, εξέτασε τα οφέλη του εμβολίου σε παιδιά και εφήβους, διαπιστώνοντας ότι,
- όσοι είχαν εμβολιαστεί τους τελευταίους 2 μήνες ήταν καλύτερα προστατευμένοι από την παραλλαγή Omicron από τους μη εμβολιασμένους ή εκείνους που είχαν εμβολιαστεί αρκετούς μήνες πριν.
- τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που είχαν εμβολιαστεί με δύο δόσεις τους τελευταίους δύο μήνες ήταν δύο φορές πιο προστατευμένα από τα μη εμβολιασμένα άτομα στην ίδια ηλικιακή ομάδα και,
- οι έφηβοι ηλικίας 12-15 ετών που είχαν εμβολιαστεί με αναμνηστική δόση, τους τελευταίους δύο μήνες είναι τέσσερις φορές πιο προστατευμένοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Με βάση τα ευρήματα της μελέτης, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να συστήσει ένα ενισχυτικό εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, με την ελπίδα ότι θα αυξήσει ομοίως το επίπεδο προστασίας τους από το τρέχον κύμα Omicron.
Η δόση που δίνεται θα προσαρμοστεί ειδικά για τα παιδιά όπως και οι δύο προηγούμενες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης