Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ποιοι «νταήδες» κάνουν bullying και εκβιάζουν βουλευτές να ρίξουν τον Johnson;

Βρετανία: Ποιοι «νταήδες» κάνουν bullying και εκβιάζουν βουλευτές να ρίξουν τον Johnson;
Δύσκολα τα πράγματα για τον Βρετανό πρωθυπουργό
Σχετικά Άρθρα

Bουλευτής των Συντηρητικών κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση την Πέμπτη ότι εκφοβίζει και προσπαθεί να «εκβιάσει» συναδέλφους του, τους οποίους «υποπτεύονται» ότι θέλουν να αναγκάσουν τον πρωθυπουργό Boris Johnson να παραιτηθεί.
Ο Johnson, ο οποίος κέρδισε μεγάλη πλειοψηφία το 2019, δέχεται έντονες πιέσεις να παραιτηθεί εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων, συμπεριλαμβανομένης της παραδοχής ότι είχε παρευρεθεί σε ένα πάρτι στο γραφείο του στην Downing Street σε μια περίοδο που η Βρετανία βρισκόταν σε αυστηρό lockdown λόγω της COVID-19.
Πληθώρα βουλευτών, ακόμα και από το κόμμα του τον καλούν να παραιτηθεί και μάλιστα, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο ο αριθμός τους πλησιάζει τους 54 που απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.
Το νέο χτύπημα ήρθε για τον Johnson σήμερα από τον Γουίλιαμ Ραγκ, πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για εκβιασμό.
«Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου αντιμετώπισαν πιέσεις και εκφοβισμούς από μέλη της κυβέρνησης λόγω της δηλωμένης ή υποτιθέμενης επιθυμίας τους για ψήφο εμπιστοσύνης στην κομματική ηγεσία του πρωθυπουργού», δήλωσε ο Ραγκ.
«Επιπλέον, οι αναφορές για τις οποίες γνωρίζω, φαίνεται να συνιστούν εκβιασμό.
Ως εκ τούτου, θα ήταν γενική συμβουλή μου στους συναδέλφους να αναφέρουν αυτά τα θέματα στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων και στον Επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας» πρόσθεσε.
Απαντώντας στους ισχυρισμούς, εκπρόσωπος της Downing Street είπε: «Δεν γνωρίζουμε κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει τους σαφώς σοβαρούς ισχυρισμούς.
Εάν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς, θα το εξετάσουμε πολύ προσεκτικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης